Chorizo-perunasalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Maidoton
Salaatinlehdeltä tarjottava maukas espanjalaishenkinen chorizo-perunasalaatti on näyttävä naposteltava niin arkena kuin juhlana.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
800 g | kiinteitä, pieniä perunoita tai |
Savupaprikavinegretti | |
---|---|
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1/2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
2 tl | juoksevaa hunajaa tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
6 | kananmunaa koviksi keitettyinä tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 pkt (240 g) | tai |
1/2 ruukkua | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 ps (2 kpl/200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 783 kJ / 188 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 12,8 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori perunat ja keitä suolatussa vedessä noin 17 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi.
Sekoita savupaprikavinegretin ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää perunakuutiot kastikkeen joukkoon ja anna vetäytyä.
Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi raakamakkara.
Paista chorizopalat kuumalla pannulla kypsiksi, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutin ajan. Lisää makkarat perunoiden joukkoon.
Sekoita hienonnettu sipuli ja ruohosipuli perunasalaattiin.
Annostele perunasalaattia pestyjen salaatinlehtien päälle. Viimeistele kananmunanlohkoilla ja tarjoa lämpimänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- Pirkka savupaprika 25g jauhettuHinta 0,95/kpl38,00/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Chorizo 240gHinta 4,79/kpl19,96/kg
- Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pirkka suomalainen pesty Siikli ruokaperuna 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Santa Maria Paprika Smoked Savupaprika, Purkki 37gHinta 2,39/kpl64,59/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,9(10 arviota)
- 30 - 60 min4,5(20 arviota)
- 30 - 60 min4,1(24 arviota)
- 30 - 60 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min2,3(3 arviota)
- 30 - 60 min4,2(142 arviota)
- 30 - 60 min4,2(38 arviota)
- 30 - 60 min4,5(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (12 arviota)
- Hannele2 vuotta sittenMiten kaiken väkertämisen jälkeen tarjotaan lämpimänä?