Ranskalainen lihapata
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1 kg | naudan palapaistia tai |
1 pkt (170 g) | tai |
2 | porkkanaa tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | pieni purjo tai |
appelsiininkuorta tai | |
1 rkl | öljyä tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
3 dl | vettä tai |
2 rkl | tai |
3 dl | punaviiniä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
1 1/2 tl | timjamia tai |
1 | laakerinlehti tai |
12 (450 g) | pikku- tai salottisipulia tai |
1 rs (200 g) | herkkusieniä tai |
1 dl | appelsiininmehua tai |
Pinnalle | |
---|---|
1/2 ps (à 125 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 622 kJ / 149 kcal |
Rasva | 7,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 4,4 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 13,2 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Suikaloi pekoni. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Jätä hieman purjon vihreää osaa padan koristeeksi. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa kuorimaveitsellä muutaman sentin levyinen suikale kuoren oranssia osaa.
Ruskista pekonit paistinpannussa ja siirrä uunin kestävään pataan. Ruskista paistikuutiot pekonin rasvassa muutamassa erässä ja siirrä nekin pataan. Lisää tarvittaessa öljyä. Sekoita viimeisen lihaerän joukkoon vehnäjauhot. Mittaa vesi pannulle ja kaada se lihapalojen joukkoon.
Lisää pataan porkkanat, valkosipuli, purjo, tomaattipyree, punaviini, suola, mustapippurirouhe, timjami, laakerinlehti ja appelsiinin kuori. Sekoita ja anna kiehua kunnolla. Lisää kuoritut pikkusipulit. Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
Puhdista ja paloittele herkkusienet. Pyörittele sieniä kuumalla pannulla hetki. Poista appelsiinin kuori padasta. Lisää sienet ja appelsiinista puristettu mehu pataan. Sekoita ja tarkista maku.
Paahda pekaanipähkinöitä pannulla. Koristele pata purjosuikaleilla ja pähkinöillä. Tarjoa ranskalainen pata perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Naudan UlkopaistiHinta 17,95/kg
- HK Amerikan pekoni170gHinta 2,89/kpl17,00/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Naudan UlkopaistiHinta n. 13,56/kpl16,95/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,99/kpl1,00/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkEtuhinta 1,29/kpl1,29/kgnorm. 1,69/kpl (1,69/kg)
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg