Ranskalainen lihapata
Ranskalainen lihapata hautuu uunissa mureaksi. Perinteisten padan raaka-aineiden lisäksi appelsiini ja pekaanipähkinät maustavat tätä pataa.
8 annostayli 60 min325 kcal / annos (250g)
Ainekset
8 annosta
- n. 1kgnaudan palapaistia
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 2porkkanaa
- 2valkosipulinkynttä
- 1pieni purjo
- appelsiininkuorta
- 1rklöljyä
- 3rklvehnäjauhoja
- 3dlvettä
- 3dlpunaviiniä
- 1 1/2tlsuolaa
- mustapippuria
- 1 1/2tltimjamia
- 1laakerinlehti
- 12pikku- tai salottisipulia
- 1rs(200 g)herkkusieniä
- 1dlappelsiininmehua
Pinnalle
- 1/2ps(à 125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi pekoni. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Jätä hieman purjon vihreää osaa padan koristeeksi. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa kuorimaveitsellä muutaman sentin levyinen suikale kuoren oranssia osaa.
- Ruskista pekonit paistinpannussa ja siirrä uunin kestävään pataan. Ruskista paistikuutiot pekonin rasvassa muutamassa erässä ja siirrä nekin pataan. Lisää tarvittaessa öljyä. Sekoita viimeisen lihaerän joukkoon vehnäjauhot. Mittaa vesi pannulle ja kaada se lihapalojen joukkoon.
- Lisää pataan porkkanat, valkosipuli, purjo, tomaattipyree, punaviini, suola, mustapippurirouhe, timjami, laakerinlehti ja appelsiinin kuori. Sekoita ja anna kiehua kunnolla. Lisää kuoritut pikkusipulit. Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
- Puhdista ja paloittele herkkusienet. Pyörittele sieniä kuumalla pannulla hetki. Poista appelsiinin kuori padasta. Lisää sienet ja appelsiinista puristettu mehu pataan. Sekoita ja tarkista maku.
- Paahda pekaanipähkinöitä pannulla. Koristele pata purjosuikaleilla ja pähkinöillä. Tarjoa ranskalainen pata perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 325 kcal1 360 kJ
- Proteiinia 31 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi