Lohipata bouillabaissen tapaan
Lohipata bouillabaissen tapaan yhdistää perinteisen ranskalaisen bouillabaisse-kalakeiton maut pataruokaan.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 119 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1-2(150 g)sipulia
- 2-3(150 g)porkkanaa
- pala(n. 50 g)juuriselleriä
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rklPirkka savusimpukoiden öljyä
- 1tlk(390 g)Pirkka yrttitomaattimurskaa
- n. 1dlvettä
- 1tltimjamia
- 1laakerinlehti
- 1/2tlfenkolinsiemeniä
- n. 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripaussokeria
- 300gnahatonta lohifileetä
- 1tlk(190 g)Pirkka savusimpukoita öljyssä
- 2rklPirkka kapriksia
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota kasviksia simpukoiden öljyssä isossa kattilassa tai paistokasarissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Kuutioi lohi. ruskista lohikuutiot pannulla ja siirrä ne pataan. Lisää lopuksi valutetut simpukat, kaprikset ja persilja. Vältä sekoittamista, että kalapalat eivät rikkoudu. Tarjoa lohipadan kanssa riisiä ja ruisleipää.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 119 kcal496 kJ
- Proteiinia8,23 g
- Hiilihydraatteja4,2 g
- Rasvaa7,79 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi