Possua merimiehen tapaan
Possua merimiehen tapaan on herkullinen porsaanlihaversio merimiespihvien klassikkoreseptistä.
5 annosta30 - 60 min364 kcal / annos (400g)
Ainekset
5 annosta
- n. 600gPirkka porsaan sisäfileetä
- 10-12(n. 1 kg)Pirkka perunaa (keltainen tai vihreä pussi)
- 2-3sipulia
- 2rklöljyä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 15maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 2-3dlPirkka tummaa olutta
- 1-2dlvettä
Pinnalle
- 1/2-1dlpersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori perunat ja sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa porsaanfilee noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Ruskista possuviipaleet molemmin puolin öljyssä. Kuullota sen jälkeen sipulit pehmeiksi.
- Lado ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin suolaa ja timjamia. Lisää myös maustepippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan olut ja vesi.
- Hauduta pataa liedellä kannen alla noin 1/2 tuntia, kunnes perunat ja liha ovat kypsiä. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Lisäkkeeksi sopivat etikkakurkut ja -punajuuret sekä juuresraaste.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 364 kcal1 520 kJ
- Proteiinia 29,2 g
- Hiilihydraatteja25,2 g
- Rasvaa11,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi