Kalkkunapata
Kalkkunapata on herkullinen ja vähärasvainen ruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Kokeile lisäkkeeksi rikottuja ohrasuurimoita.
4-5 annosta30 - 60 min250 kcal / annos (250g)
Ainekset
4-5 annosta
- 1pkt(n. 600 g)Pirkka ohuita kalkkunan fileepihvejä
- 2(n. 250 g)sipulia
- 3(n. 250 g)porkkanaa
- 2rkloliiviöljyä
- 1rklvehnäjauhoja
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2dlvettä
- 1dlpunaviiniä
- 1kanelitanko
- 1/2tlkokonaisia maustepippureita
- 1tlrosmariinia
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele pihvit noin kuuteen palaan. Lohko kuoritut sipulit ja porkkanat.
- Ruskista lihapalat muutamassa erässä oliiviöljyssä ja siirrä pataan. Sekoita viimeisen lihaerän joukkoon vehnäjauhot. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Mittaa vesi pannulle ja kaada se pataan. Lisää pataan myös punaviini.
- Lisää pataan sipulit, porkkanat, tomaattipyree ja mausteet. Anna padan kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja vihreää salaattia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 250 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 31 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi