Kukkoa viinissäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kukkoa viinissä

Klassinen ranskalainen kukkoa viinissä -pata syntyy broilerista, pekonista, herkkusienistä, punaviinistä ja sipuleista. Noin 4,65€/annos*

  • 3-4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

3-4 annosta
    • 1pkt(n. 1,1 kg)Pirkka suomalaisia broilerin koipireisiä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • n. 2rklvehnäjauhoja
    • 2rklPirkka rypsiöljyä
    • 10(225 g)pientä salottisipulia
    • 1rs(200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 5isoa valkosipulinkynttä
    • 5dlvettä
    • 4dlpunaviiniä
    • 1Knorr kanaliemikuutio
    • 1iso laakerinlehti
    • 1 1/2rkltuoretta timjamia hienonnettua

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta broilerin koipireidet huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista koipireisistä nahka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pintaan vehnäjauhot. Ruskista paloihin kuumassa öljyssä pannulla kaunis paistopinta ja nosta pataan.
  2. Kuori sipulit, puolita isommat herkkusienet ja pilko pekoni ja valkosipulinkynnet.
  3. Paahda pekonipalat pannulla rapeiksi. Lisää sekaan sipulit, valkosipuli ja sienet. Paista, kunnes sipulit ovat saaneet pintaansa kaunista paistoväriä.
  4. Lisää pannulle vesi, punaviini, murennettu kanaliemikuutio, laakerinlehti ja timjami. Anna kiehahtaa.
  5. Kaada seos pataan broilerien päälle. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.
  6. Peitä pata kannella ja nosta pata uuniin keskitasolle. Hauduta 150 asteessa noin 1 ½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta. Tarjoa ruoka esimerkiksi kanaliemessä kypsennetyn basmatiriisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille