Kukkoa viinissä
- Annosmäärä3–4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Klassinen ranskalainen kukkoa viinissä -pata syntyy broilerista, pekonista, herkkusienistä, punaviinistä ja sipuleista.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
3–4 annosta
- 1 pkt (n. 1,1 kg) Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- n. 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl Pirkka rypsiöljyä
- 10 (225 g) pientä salottisipulia
- 1 rs (200 g) Pirkka ruskeita herkkusieniä
- 1 pkt (150 g) Pirkka suomalaista pekonia
- 5 isoa valkosipulinkynttä
- 5 dl vettä
- 4 dl punaviiniä
- 1 Knorr kanaliemikuutio
- 1 iso laakerinlehti
- 1 1/2 rkl timjamia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia1 526 kJ / 365 kcal
- Rasva24,6 g
- josta tyydyttynyttä6,6 g
- Hiilihydraatit3,7 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini24,5 g
- Suola1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Nosta broilerin koipireidet huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista koipireisistä nahka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pintaan vehnäjauhot. Ruskista paloihin kuumassa öljyssä pannulla kaunis paistopinta ja nosta pataan.
- Kuori sipulit, puolita isommat herkkusienet ja pilko pekoni ja valkosipulinkynnet.
- Paahda pekonipalat pannulla rapeiksi. Lisää sekaan sipulit, valkosipuli ja sienet. Paista, kunnes sipulit ovat saaneet pintaansa kaunista paistoväriä.
- Lisää pannulle vesi, punaviini, murennettu kanaliemikuutio, laakerinlehti ja timjami. Anna kiehahtaa.
- Kaada seos pataan broilerien päälle. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.
- Peitä pata kannella ja nosta pata uuniin keskitasolle. Hauduta 150 asteessa noin 1 ½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta. Tarjoa ruoka esimerkiksi kanaliemessä kypsennetyn basmatiriisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Plussa-etuPirkka Grillaa suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/3 kpl15,56/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pysyvästi edullinenMaggi 80g Kanaliemi 8 palaaHinta 1,39/kpl17,38/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,30/kpl5,95/kg
- Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Snellman Kunnon pekoni 150gHinta 3,39/kpl22,60/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Knorr kanaliemikuutio 10x10gHinta 1,55/kpl15,50/kg
- Plussa-etu −7 %Bong Kanaliemikuutiot 120gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl14,58/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (15,75/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira laakerinlehti 4g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl250,00/kgIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (312,50/kg)
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaHinta 3,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(172 arviota)
- 30 - 60 min4,5(91 arviota)
- yli 60 min4,0(197 arviota)
- yli 60 min4,0(423 arviota)
- yli 60 min4,0(87 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,0(90 arviota)
- yli 60 min3,9(66 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (101 arviota)
- Seinämummu26 päivää sittenErittäin hyvää tuli.
- HellaHelena2 kuukautta sittenVaihdoin luiset koivet rintafilepaloihin, joihin pintojen ruskistamisen jälkeen lisäsin vehnäjauhot pyöritellen , jotta punaviini- vesiliemi suurustuu sopivaksi.Tässä oli kätevää käyttää valmiita pekonilastuja,muutoin tein ohjeen mukaan. Rautapataan ja uuniin, lopputulos erittäin maukas. Villiriisi sopii erinomaisesti lisukkeeksi.
- Marski3 vuotta sittenVedessä uitettua tipua tällä ohjeella! Kokeilkaa noin 1,5 dl vettä. Muuten ihan hyvät komponentit.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenIlkka, reseptissä voi halutessaan käyttää rypsiöljyn sijasta muita öljyjä. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.