Kukkoa viinissä
Klassinen ranskalainen kukkoa viinissä -pata syntyy broilerista, pekonista, herkkusienistä, punaviinistä ja sipuleista. Noin 4,65€/annos*
3-4 annostayli 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(n. 1,1 kg)Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 2rklvehnäjauhoja
- 2rklPirkka rypsiöljyä
- 10(225 g)pientä salottisipulia
- 1rs(200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 5isoa valkosipulinkynttä
- 5dlvettä
- 4dlpunaviiniä
- 1Knorr kanaliemikuutio
- 1iso laakerinlehti
- 1 1/2rkltimjamia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Nosta broilerin koipireidet huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista koipireisistä nahka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pintaan vehnäjauhot. Ruskista paloihin kuumassa öljyssä pannulla kaunis paistopinta ja nosta pataan.
- Kuori sipulit, puolita isommat herkkusienet ja pilko pekoni ja valkosipulinkynnet.
- Paahda pekonipalat pannulla rapeiksi. Lisää sekaan sipulit, valkosipuli ja sienet. Paista, kunnes sipulit ovat saaneet pintaansa kaunista paistoväriä.
- Lisää pannulle vesi, punaviini, murennettu kanaliemikuutio, laakerinlehti ja timjami. Anna kiehahtaa.
- Kaada seos pataan broilerien päälle. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.
- Peitä pata kannella ja nosta pata uuniin keskitasolle. Hauduta 150 asteessa noin 1 ½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta. Tarjoa ruoka esimerkiksi kanaliemessä kypsennetyn basmatiriisin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Vedessä uitettua tipua tällä ohjeella! Kokeilkaa noin 1,5 dl vettä. Muuten ihan hyvät komponentit.
Ilkka, reseptissä voi halutessaan käyttää rypsiöljyn sijasta muita öljyjä. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.