Croissantit eli ranskalaiset voisarvet
- Annosmäärä12–16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Croissantit eli ranskalaiset voisarvet ovat valloittaneet myös suomalaisten sydämet. Suosikkileivonnaisen täytteeksi voit valita suolaista tai makeaa.
Ainekset
12–16 kpl
- 50 g hiivaa
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 3/4 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmää voita
Voiteluun
- kananmunaa
Täyte
- Pirkka brie- tai vuohenjuustoa
- lakkahilloa
- jääsalaattia
- palvikinkkua
Ravintosisältö
- Energia1 997 kJ / 477 kcal
- Rasva16,4 g
- josta tyydyttynyttä9,6 g
- Hiilihydraatit66,4 g
- josta sokereita3,2 g
- Proteiini13,7 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola ja 6 1/2 dl jauhoja. Jätä noin 1 1/2 dl jauhoja leivontaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 40 cm).
- Leikkaa jääkaaappikylmä voi viipaleiksi esim juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita rasvaton taikinapuolikas rasvalevyn päälle.
- Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin 2–3 kertaa. Anna taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
- Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi. Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kärkeen päin. Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti. Älä nosta peltiä uunin päälle, sillä lämpimässä rasva pehmenee.
- Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä. Tarjoa täytettynä salaatilla, leikkeleillä tai juustoilla ja hillolla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,8(5 arviota)
- Videoyli 60 min4,1(353 arviota)
- yli 60 min4,1(85 arviota)
- yli 60 min3,2(36 arviota)
- alle 15 min3,7(284 arviota)
- yli 60 min3,8(166 arviota)
- yli 60 min3,9(187 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (170 arviota)
- Suvi3 vuotta sittenEi ole tekemisen arvoinen. Maistuu vähän sämpylälle. Parempiakin reseptejä löytyy.
- Paakari4 vuotta sittenVoitaikinaa ei tarvitse kohottaa. Lehtevä taikina kohoaa luonnostaan kuumassa uunissa.
- Anetheliis6 vuotta sittenTosi hyviä on! Äiti tykkää erityisesti🤩
- MV6 vuotta sittenMoikka! Reseptistä puuttuu kenties sokeri, joka kohottaa sekä luo leivonnaiselle kauniin värin paistuessaan uunissa. Ilman sokeria resepti on siis kahden ja puolentunnin arvoinen sämpylä!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMV, kiitos palautteestasi! Tässä reseptissä ei tosiaan ole käytetty sokeria, vaikka monesti sitä croissant-taikinassa onkin.