Hyppää sisältöön
Croissantit eli ranskalaiset voisarvet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Croissantit eli ranskalaiset voisarvet

  • Annosmäärä12–16 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Croissantit eli ranskalaiset voisarvet ovat valloittaneet myös suomalaisten sydämet. Suosikkileivonnaisen täytteeksi voit valita suolaista tai makeaa.

    Ainekset

    12–16 kpl
    • 50 g hiivaa
    • 2 1/2 dl maitoa
    • 1 kananmuna
    • 3/4 tl suolaa
    • n. 8 dl vehnäjauhoja
    • 100 g kylmää voita

    Voiteluun

    • kananmunaa

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 997 kJ / 477 kcal
    • Rasva
      16,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      9,6 g
    • Hiilihydraatit
      66,4 g
    • josta sokereita
      3,2 g
    • Proteiini
      13,7 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola ja 6 1/2 dl jauhoja. Jätä noin 1 1/2 dl jauhoja leivontaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 40 cm).
    2. Leikkaa jääkaaappikylmä voi viipaleiksi esim juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita rasvaton taikinapuolikas rasvalevyn päälle.
    3. Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin 2–3 kertaa. Anna taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
    4. Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi. Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kärkeen päin. Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti. Älä nosta peltiä uunin päälle, sillä lämpimässä rasva pehmenee.
    5. Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä. Tarjoa täytettynä salaatilla, leikkeleillä tai juustoilla ja hillolla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (170 arviota)

    • Suvi
      3 vuotta sitten
      Ei ole tekemisen arvoinen. Maistuu vähän sämpylälle. Parempiakin reseptejä löytyy.
    • Paakari
      4 vuotta sitten
      Voitaikinaa ei tarvitse kohottaa. Lehtevä taikina kohoaa luonnostaan kuumassa uunissa.
    • Anetheliis
      6 vuotta sitten
      Tosi hyviä on! Äiti tykkää erityisesti🤩
    • MV
      6 vuotta sitten
      Moikka! Reseptistä puuttuu kenties sokeri, joka kohottaa sekä luo leivonnaiselle kauniin värin paistuessaan uunissa. Ilman sokeria resepti on siis kahden ja puolentunnin arvoinen sämpylä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      MV, kiitos palautteestasi! Tässä reseptissä ei tosiaan ole käytetty sokeria, vaikka monesti sitä croissant-taikinassa onkin.