• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tippaleipä

Tippaleivät kuuluvat vappuun. Ne ovat rasvassa kypsennettyjä, rapeita ja tomusokerilla viimeisteltyjä leivonnaisia. Tarjoa siman kanssa.
Tippaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 377 kcal / 100 g

Ainekset

    • 4kananmunaa
    • 1-2rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2dlmaitoa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • (1 tlsitruunankuorta raastettuna)

Paistamiseen

    • n. 1löljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
  2. Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan vähintään 7 cm:n korkeuteen. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170-180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  3. Lusikoi taikina pursotinpussiin tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on noin 3 mm, jolloin taikina pursotettaessa on noin keitetyn spagetin paksuista.
  4. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi. Pursota taikinaa hitaasti, ohuena nauhana siten, että nauha muodostaa ristikkomaisen pyöreän kerän muotin sisään tai kauhaan. Varo, ettei pursotinpussi tai -pullo kosketa öljyä. Irrota muotti pihtien avulla. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä reikäkauhalla ja ruskista toinenkin puoli.
  5. Nosta tippaleipä talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa tippaleivät esimerkiksi siman kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkkejä uppopaistamiseen: Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu kattilan tai padan koosta. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2-3 paistokertaan. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se pullossa tai purkissa sekajätteen mukana.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 377 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia6,32 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa30,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua