Ciabatta, italialainen leipä suomalaiseen tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ciabatta, italialainen leipä suomalaiseen tapaan

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Italialainen ciabatta-leipä on sisältä mehevän kosteaa ja pinnalta rapeaa. Pinta pysyy rapeana kun jätät kypsät leivät peittämättä liinalla.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

2 kpl
1/2 palaa (25 g)
 
hiivaa
tai
5 dl
 
kylmää vettä
tai
2 tl
 
suolaa
tai
n. 9 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1 rkl
 
siirappia
tai

Ravintosisältö

Energia
914 kJ / 218 kcal
Rasva
3,3 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
39,1 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
6,2 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Vatkaa taikina vellimäiseksi seokseksi. Lisää ruisjauhot, öljy, siirappi ja vähitellen alustaen loput vehnäjauhoista. Taikina saa olla mahdollisimman pehmeää. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja peitä kulho hyvin. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa 1 1/2–2 tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Painele leivät mataliksi jauhotetuin käsin. Leivät saavat olla käsintehdyn näköisiä eli rosoisia (ciabatta tarkoittaa suomeksi tohvelia). Peitä leivät leivinliinalla ja kohota noin 1/2 tuntia.
Paista leipiä noin 20 minuuttia 250 asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Pane uuniin vesikulho paistumisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee rapeampia. Leivät ovat kypsiä, kun ne kumisevat pohjaan koputettaessa.
Leivät pysyvät rapeina, kun et peitä kypsiä leipiä liinalla. Parhaimmillaan ne ovat leipomispäivänä. Onnistunut ciabatta on sisältä mehevän kosteaa ja pinnalta rapeaa.
Tarjoiluehdotus: Leikkaa leivästä noin 7 cm:n levyisiä viipaleita ja halkaise ne. Voitele leivänpuolikkaat pestolla tai tuorejuustolla ja täytä pohjapuolet kinkulla, tomaattiviipaleilla, sipulirenkailla, oliiveilla ja persiljalla. Nosta leipien kannet päälle ja nauti teen tai kylmän, raikkaan juotavan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (84 arviota)

  • Ia
    2 kuukautta sitten
    Hyvää. Itse painelen aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiviviipaleita päälle
  • Samu
    2 vuotta sitten
    Hyvä ohje kun pikkasen viilaa. Itte laitan 1dl enemmän ruisjauhoa vehnän sijasta🤤 tulee sopiva purupinta omaan makuun
  • Toivoa on
    3 vuotta sitten
    Joku kyseli vuosia sitten että voiko kohottaa useamman tunnin: Hiivan määrä pitää korjata kohotusajan mukaan. Esim 7h kohotukselle huomattavasti vähemmän hiivaa kuin tuolle 1-2h kohotukselle
  • H
    3 vuotta sitten
    Taikinasta tuli aivan karseaa. Löysää, tarttui käsiin ihan äärettömän tiukasti. Jauhoja piti lisätä paljon enemmän, että taikinasta sai edes joten kuten käsiteltävää. En tiedä millä tavalla taikinan olisi saanut pidettyä "mahdollisimman pehmeänä"
  • Morjestaa
    7 vuotta sitten
    Leivän rakenteesta kuvassa näkee jo että on päin pyllyä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei, ciabatta on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan. Parhaaksi kohotusajaksi todettiin 1 ½ - 2 tuntia. Leipä on aina parhaimmillaan tuoreena mutta on varmasti vielä illalla syötävää.
  • Tyhmä/tietämätön
    7 vuotta sitten
    Hei, onko haittaa jos taikinan jättää noin 7 tunniksi kohoamaan ja vasta sitten tekee leipäset ja laittaa uuniin? Tai jos paistaa aamulla onko vielä rapeat ja pehmeät illalla? Vai onko parhain tehä niin, että on täysin tuoretta? :)
  • Tanya
    8 vuotta sitten
    Onnistuuko kuivahiivan kanssa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei Tanya, ohje on K-Koekeittiöllä testattu tuorehiivalla. Voit kokeilla lämmittää pienen osan vedestä ja liottaa kuivahiivan siihen ja sitten tehdä taikinan ohjeen mukaan.
  • Terttu Marjamäki
    8 vuotta sitten
    11/2-2 tuntia kohotus?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei Terttu, ciabattaa kohotetaan hiukan pidempään kuin tavallista vaaleaa leipää.