K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Ciabatta, italialainen leipä suomalaiseen tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ciabatta, italialainen leipä suomalaiseen tapaan

Italialainen ciabatta-leipä on sisältä mehevän kosteaa ja pinnalta rapeaa. Pinta pysyy rapeana kun jätät kypsät leivät peittämättä liinalla.

Ainekset

2 kpl
    • 1/2palaa (25 g)hiivaa
    • 5dlkylmää vettä
    • 2tlsuolaa
    • n. 9dlvehnäjauhoja
    • 2rklöljyä
    • 1rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Vatkaa taikina vellimäiseksi seokseksi. Lisää ruisjauhot, öljy, siirappi ja vähitellen alustaen loput vehnäjauhoista. Taikina saa olla mahdollisimman pehmeää. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja peitä kulho hyvin. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa 1 1/2-2 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Painele leivät mataliksi jauhotetuin käsin. Leivät saavat olla käsintehdyn näköisiä eli rosoisia (ciabatta tarkoittaa suomeksi tohvelia). Peitä leivät leivinliinalla ja kohota noin 1/2 tuntia.
  3. Paista leipiä noin 20 minuuttia 250 asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Pane uuniin vesikulho paistumisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee rapeampia. Leivät ovat kypsiä, kun ne kumisevat pohjaan koputettaessa.
  4. Leivät pysyvät rapeina, kun et peitä kypsiä leipiä liinalla. Parhaimmillaan ne ovat leipomispäivänä. Onnistunut ciabatta on sisältä mehevän kosteaa ja pinnalta rapeaa.

Tiesitkö että...

Tarjoiluehdotus: Leikkaa leivästä noin 7 cm:n levyisiä viipaleita ja halkaise ne. Voitele leivänpuolikkaat pestolla tai tuorejuustolla ja täytä pohjapuolet kinkulla, tomaattiviipaleilla, sipulirenkailla, oliiveilla ja persiljalla. Nosta leipien kannet päälle ja nauti teen tai kylmän, raikkaan juotavan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 242 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia 7,7 g
  • Hiilihydraatteja43,1 g
  • Rasvaa4,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl
    4,60/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,85/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl
    2,79/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille65 arvostelua
  • Toivoa on17.10.2021

    Joku kyseli vuosia sitten että voiko kohottaa useamman tunnin: Hiivan määrä pitää korjata kohotusajan mukaan. Esim 7h kohotukselle huomattavasti vähemmän hiivaa kuin tuolle 1-2h kohotukselle

  • H7.2.2021

    Taikinasta tuli aivan karseaa. Löysää, tarttui käsiin ihan äärettömän tiukasti. Jauhoja piti lisätä paljon enemmän, että taikinasta sai edes joten kuten käsiteltävää. En tiedä millä tavalla taikinan olisi saanut pidettyä "mahdollisimman pehmeänä"

  • Morjestaa11.11.2017

    Leivän rakenteesta kuvassa näkee jo että on päin pyllyä.

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2017

    Hei, ciabatta on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan. Parhaaksi kohotusajaksi todettiin 1 ½ - 2 tuntia. Leipä on aina parhaimmillaan tuoreena mutta on varmasti vielä illalla syötävää.

  • Tyhmä/tietämätön16.2.2017

    Hei, onko haittaa jos taikinan jättää noin 7 tunniksi kohoamaan ja vasta sitten tekee leipäset ja laittaa uuniin? Tai jos paistaa aamulla onko vielä rapeat ja pehmeät illalla? Vai onko parhain tehä niin, että on täysin tuoretta? :)

  • Tanya20.1.2017

    Onnistuuko kuivahiivan kanssa?

  • K-Kuluttajapalvelu20.1.2017

    Hei Tanya, ohje on K-Koekeittiöllä testattu tuorehiivalla. Voit kokeilla lämmittää pienen osan vedestä ja liottaa kuivahiivan siihen ja sitten tehdä taikinan ohjeen mukaan.

  • Terttu Marjamäki30.12.2016

    11/2-2 tuntia kohotus?

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2016

    Hei Terttu, ciabattaa kohotetaan hiukan pidempään kuin tavallista vaaleaa leipää.