Makea blini
Blinien kanssa sopii myös makea täyte. Maista blinejä esimerkiksi lakkahillon ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
4 annostayli 60 min256 kcal / annos (110g)
Ainekset
4 annosta
- 2 1/2dlkevyt- tai täysmaitoa
- 10ghiivaa
- 1dlkermaviiliä tai piimää
- 2dltattarijauhoja
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1kananmuna
- 1/4tlsuolaa
Paistamiseen
- n. 100gvoita
Lisäksi
- Pirkka lakkahilloa
- K-Menu turkkilaista jogurttia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
- Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
- Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa.
- Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit makean täytteen, esimerkiksi lakkahillon ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 256 kcal1 070 kJ
- Proteiinia 6,49 g
- Hiilihydraatteja20,5 g
- Rasvaa16,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei tuo oikeastaan ole blini. Ei tämmöistä paksukaista voi nimittää bliniksi. Oikea blini on hyvin ohut. Ja muissa resepteissa "blinit" ovat enemmän lettujen näköisiä.