FenkolisämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fenkolisämpylät

Fenkolinsiemenillä maustetyujen hampurilaissämpylöiden valmistukseen menee tovi aikaa, mutta rapean maukas ja näyttävä lopputulos palkitsee. Noin 0,15€/kpl.

  • 8 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

8 kpl
    • 2dlvettä
    • 1dlmaitoa
    • 2tlkuivahiivaa
    • 2rklsokeria
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 2dlhiivaleipäjauhoja
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 1kananmuna
    • 30gvoita
    • 1/2-1tlfenkolinsiemeniä

Lisäksi

    • 1kananmuna
    • 1/2rklvettä
    • fenkolinsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä noin 5 minuutin ajan, kunnes seos alkaa kuplia.
  2. Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää jauho-suolaseos erissä taikinaan. Lisää kananmuna ja sulatettu voi.
  3. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuutin ajan. Voit vaivata taikinan myös yleiskoneessa, noin 5 minuutin ajan.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä parin tunnin ajan, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  5. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. Kohota vielä sämpylöitä pellillä leivinpaperin päällä liinan alla noin tunti.
  6. Voitele sämpylät kananmuna-vesiseoksella ja ripottele pinnalle fenkolinsiemeniä.
  7. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Laita paistamisen ajaksi uunin pohjalle vettä kulhossa, jolloin sämpylöistä tulee rapeita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille