• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Curry-omenasilakat

Curry-omenasilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 300gsilakkafileitä

Liemi

    • 4rklväkiviinaetikkaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 2tlsuolaa
    • 5valkopippuria murskattuina
    • 4-5tillinvartta

Kastike

    • 1 1/2dlkermaviiliä
    • 2tlcurrya
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 70ghapahkoa omenaa
    • 30gpunasipulia
    • 2rklmaustekurkkua hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita liemen ainekset kapeapohjaisessa kulhossa ja levitä fileet liemeen marinoitumaan 12 tunniksi. Painele fileet liemeen niin että ne peittyvät. Jos kaksinkertaistat kalan määrän, kaksinkertaista myös liemen aineet.
  2. Fileet ovat valmiita, kun ne ovat muuttuneet valkoisiksi. Poista fileistä nahka vetämällä kumpikin filee erikseen irti nahasta alkaen niskasta ja pane fileet siivilään valumaan.
  3. Mausta kermaviili currylla, sokerilla ja suolalla. Kuori omena ja leikkaa lehdenohuiksi viipaleiksi ja edelleen hienoksi silpuksi ja sekoita kermaviiliin.
  4. Hienonna sipuli ja maustekurkku samanlaiseksi silpuksi ja sekoita kastikkeeseen. Sekoita kuivaksi puristetut fileet huolellisesti kastikkeeseen ja anna maustua kylmässä noin yksi vuorokausi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 116 kcal486 kJ
  • Proteiinia9,5 g
  • Hiilihydraatteja4,4 g
  • Rasvaa6,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille