• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Currypyörykät

Currypyörykät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 93,5 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 700gnaudan jauhelihaa
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa
    • 2dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1rklöljyä
    • 1dlsuolapähkinöitä
    • 1kananmuna
    • 2rkltomaattipyreetä
    • 3tlcurrya
    • 2tltimjamia
    • 1tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita korppujauhot ruokakermaan isossa kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuullota sipulit kuumassa öljyssä. Rouhi suolapähkinät. Lisää kulhoon sipulit, suolapähkinät, muna, tomaattipyree, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista pyöryköitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  4. Tarjoa currypyörykät perunasoseen, vihreän salaatin ja leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 93,5 kcal391 kJ
  • Proteiinia2,89 g
  • Hiilihydraatteja5,1 g
  • Rasvaa6,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2