• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lindströmin muffinit ja fetan makuinen kastike

Lindströmin muffinit ja fetan makuinen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 210 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 300gPirkka naudan jauhelihaa
    • 1/2dlkermaa
    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1rkljauhelihamaustetta
    • 1tltimjamia
    • 4(n. 200 g)etikkapunajuurta

Kastike

    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • rouhittua mustapippuria
    • 1tlbasilikaa
    • tuoreita yrttejä esim. persilja, basilika

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi. Sekoita joukkoon korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää sipulit, muna, jauhelihamauste, timjami, raastetut punajuuret ja jauheliha. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele ne isoiksi pulliksi. Pane pullat kuuteen voideltuun muffinipellin syvennykseen. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
  3. Valmista kastike. Hienonna valutettu juusto haarukalla kulhon pohjalla. Sekoita joukkoon kermaviili, hunaja, mustapippurirouhetta ja basilikaa. Lisää hienonnettuja tuoreita yrttejä. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 210 kcal882 kJ
  • Proteiinia11,8 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa9,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille