Isännän lihapotti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Isännän lihapotti on lihaisa uuniruoka, johon tuovat makua ja pehmeyttä muun muassa tomaattimurska. Tarjoa etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.
Ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g) | Pirkka naudan jauhelihaa tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
2 ps (à 200 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 ps (105 g) | tai |
3 dl | maitoa tai |
3 dl | vettä tai |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 346 kJ / 83 kcal |
Rasva | 3,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 6,6 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja hienonnettu valkosipuli kuullottumaan. Lisää tomaattimurska, keittojuurekset ja mausteet. Anna kiehua hiljaa kannen alla 10–15 minuuttia.
Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää muna hiukan jäähtyneeseen soseeseen.
Levitä lihamuhennos matalahkoon uunivuokaan ja levitä perunasose pinnalle tasaiseksi kanneksi. Kuorruta uunissa 250 asteessa, kunnes perunasose saa kauniin värin. Tarjoa etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.