Vaaleat pikkuleivätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaaleat pikkuleivät

  • Annosmäärä80 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Vaaleat pikkuleivät voit muotoilla ja koristella erilaisiin juhliin, kuten ristiäisiin, babyshowereihin, rippijuhliin ja ylioppilasjuhliin sopiviksi.

    Ainekset

    80 kpl
    200 g
     
    voita
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    6 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    soodaa
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 000 kJ / 478 kcal
    Rasva
    22,5 g
    josta tyydyttynyttä
    13,7 g
    Hiilihydraatit
    59,5 g
    josta sokereita
    27,5 g
    Proteiini
    8,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.

    Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.

    Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä.

    Koristele pikkuleivät halutessasi itse tehdyllä pikeerillä tai valmiilla sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.

    Vinkki! Voit myös tehdä täytettyjä pikkuleipiä. Levitä pikkuleivän päälle marmeladia tai hilloa ja paina kaksi keksiä päällekäin. Tällöin pikkuleipiä tulee noin 40 kpl.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr.Oetker ruokasooda 200g
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (307 arviota)

    • Mysteeri leipuri
      16 päivää sitten
      Taikinassa oli liian vähän jauhoja, mutta toimi täydellisesti kun lisäsin jauhoja. Ja maku oli mahtava, lisäsin vielä kanelia vaniliaa ja kardemummaa
    • joona
      3 kuukautta sitten
      erittäin hyvää.
    • V.K
      3 kuukautta sitten
      reseptissä on huomattavasti liian vähän jauhoja tai liikaa voita ja taikina ei pysy sen takia kasassa :( mutta lisäsin useamman desin jauhoja ja taikina alkoi pysyä kasassa, mutta kekseistä ei tullut makeita.
    • Easter
      8 kuukautta sitten
      Leivoin pääsiäiseksi pupu muotilla herkullisia pikkuleipiä. Lisäsin taikinaan tipan vaniljauutetta ja teelusikallisen Amaretto likööriä. Tein taikinan edellisenä päivänä ja laitoin muovipussiin odottamaan leipomista. Hyvä perusohje. Jos teet pienelle porukalle kannattaa puolitta ohje.
    • Emppu
      1 vuosi sitten
      Kauniita ja herkullisia keksejä, pitävät hyvin muotonsa ja myös taikina oli megahyvää! Tosiaan jääkaapista kannattaa ottaa vaan pieni määrä kerrallaan kylmää taikinaa ja leipasta se nopeasti kekseiksi. Paiston kanssa myös saa olla tarkkana. :-) jauhoja ohjeessa aika lailla sopivasti, leipoessa kumminkin vähän tarttuu myös.
    • Hepo fani123
      1 vuosi sitten
      Erittäin hyvä! Juuri sopiva lasten juhliin.
    • leipuri 12
      1 vuosi sitten
      erittiäin hyvä
    • moikkuu
      1 vuosi sitten
      kannattaa kokeilla olen leiponut ainakin 6 kertaa ja kaikki niinstä ovat onnistuneet erittäin hyvin
    • moikkuu
      1 vuosi sitten
      hyvän makuinen
    • Veera
      2 vuotta sitten
      Tosi hyviä pikkuleipiä 5/5
    • HKS
      3 vuotta sitten
      This has to be the absolute worst cookie dough recipe I have ever tried! I wanted something Finnish, and this did not work out at all. I measured the room temperature butter to be exact, also I used desi liter measuring cup for the rest of the ingredients. The dough was so soft and stick to my work station, and rolling pin. Ugh! Its now in the freezer, since I did not want to throw it away....Never again!
    • Sirpaela
      3 vuotta sitten
      Kannattaa pitää taikinaa jääkaapissa ja ottaa sieltä osio kerrallaan kaulittavaksi, niin pysyy kasassa. Ripottele jauhoja taikinan alle ja päälle kaulittaessa niin ei ole liian löysää. Eikä kannata kaulia myöskään liian ohueksi. Kovin lämpimällä säällä en lähtisi tekemään, enkä myöskään lämmittäisi uunia sillä aikaa kun käsittelen taikinaa, koska löystyy helposti. Maistui hyvältä ja pikkuleivät sopi erinomaisesti koristeltaviksi.
    • Eva
      3 vuotta sitten
      Vaikka pidin taikinaa jääkaapissa 30min, se oli tosi märkää, eikä sitä pystynyt kaulimaaan. Jouduin lisäämään paljon jauhoja, jotta kauliminen onnistui. Keksit eivät lainkaan pysyneet kasassa, eikä niitä pystynyt siirtämään. Kaulin lopuksi suoraan leivinpaperille, jotta niitä ei täytynyt siirtää. Maultaan... Ei maistu oikeastaan muulta kuin jauholta.
    • en suosittele
      4 vuotta sitten
      Ohjeen mukaan tehty ja jääkaapissa pidetty ennen kaulimista mutta ei pysy kasassa ja tarttuu kaikkeen kiinni eli roskiin meni koko satsi.
    • Sainsku
      4 vuotta sitten
      Miten reseptiä voisi muuntaa jotta tuloksena olisi tummia keksejä. Voisiko taikinaan lisätä nutellaa, kaakaojauhetta tms. Pitääkö jotain ainesosaa tällöin lisätä tai vähentää?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Sainsku, tämän reseptin toimivuus on testattu mainituilla ainesosilla. Halutessaan taikinaan voi lisätä noin 3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Tällöin vehnäjauhoja kannattaa vähentää sama määrä.
    • Leipuri
      4 vuotta sitten
      Ei pysy kasassa, liian vähän jauhoja ja kannattaisi laittaa tosiaankin jääkaappiin hetkeksi.
    • G
      4 vuotta sitten
      Hyviä
    • Xanon
      5 vuotta sitten
      Kauanko nämä säilyvät tiiviissä rasiassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Xanon, pikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa noin kolme viikkoa. Jos koristelet pikkuleivät, säilyvät ne kannellisessa rasiassa viileässä ja kuivassa paikassa muutamasta päivästä viikkoon.
    • S
      5 vuotta sitten
      Ei pysy kasassa tämä taikina, tismalleen ohjeen mukaan tein ja jääkaapissakin pidin ennen kaulitsemista, mutta ei auttanut.
    • I
      6 vuotta sitten
      Hyvä ohje
    • Merina
      6 vuotta sitten
      Hyvä resepti. Lisään kekseihin sitruunapastaa ja laitan jääkaappiin ennen kaulitsemista niin onnistuu loistavasti!
    • eerika
      7 vuotta sitten
      hyvä resepti
    • Äiti86
      7 vuotta sitten
      En tiedä miksi, mutta tämä oli huono resepti. Maku oli niin kaamea, että lapsetkaan eivät syöneet. Tein koko taikinan, josta tuli 4pellillistä. Nyt harmitttaa heittää pois. Tekovaiheessa jouduon lisäämään jauhoja todella reilusti, koska keksit jäivät niin löysiksi etteivät irronneet pöydästä. 😟
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Äit86, harmi kuulla, etteivät pikkuleivät ole onnistuneet. Varsinkin lämpimällä säällä on mahdollista, että taikinasta tulee toivottua pehmeämpää huoneenlämmössä. Hyvin pehmeänä taikina tuntuu hankalalta käsitellä ja voi tuntua tarpeelliselta lisätä reilusti jauhoja, mikä lopulta heikentää myös makua. Jauhoja kannattaa pyrkiä käyttämään ohjeessa mainittu määrä, ja jos taikinaa on vaikea käsitellä, se kannattaa laittaa jääkaappiin jähmettymään esim. puolen tunnin ajaksi.
    • Veera
      7 vuotta sitten
      Tosi hyviä tuli vaikka en oikein ole hyvä leipomaan
    • Pate_possu
      8 vuotta sitten
      Tässä just menossa uuniin tällä ohjeella tehtyjä lusikkaleipiä
    • aulikki
      8 vuotta sitten
      täällä on aiha niin hyviä ohjeita tämmösille jotka ei laita moni mutkasesti,hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta