Vaaleat pikkuleivät
- Annosmäärä80 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | voita tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
6 dl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | soodaa tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 000 kJ / 478 kcal |
Rasva | 22,5 g |
josta tyydyttynyttä | 13,7 g |
Hiilihydraatit | 59,5 g |
josta sokereita | 27,5 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.
Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.
Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Koristele pikkuleivät halutessasi itse tehdyllä pikeerillä tai valmiilla sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.
Vinkki! Voit myös tehdä täytettyjä pikkuleipiä. Levitä pikkuleivän päälle marmeladia tai hilloa ja paina kaksi keksiä päällekäin. Tällöin pikkuleipiä tulee noin 40 kpl.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(135 arviota)
- yli 60 min4,0(66 arviota)
- yli 60 min4,1(618 arviota)
- yli 60 min4,1(116 arviota)
- yli 60 min4,2(174 arviota)
- yli 60 min4,1(37 arviota)
- 30 - 60 min3,9(692 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
Arvostele resepti
- Mysteeri leipuri16 päivää sittenTaikinassa oli liian vähän jauhoja, mutta toimi täydellisesti kun lisäsin jauhoja. Ja maku oli mahtava, lisäsin vielä kanelia vaniliaa ja kardemummaa
- joona3 kuukautta sittenerittäin hyvää.
- V.K3 kuukautta sittenreseptissä on huomattavasti liian vähän jauhoja tai liikaa voita ja taikina ei pysy sen takia kasassa :( mutta lisäsin useamman desin jauhoja ja taikina alkoi pysyä kasassa, mutta kekseistä ei tullut makeita.
- Easter8 kuukautta sittenLeivoin pääsiäiseksi pupu muotilla herkullisia pikkuleipiä. Lisäsin taikinaan tipan vaniljauutetta ja teelusikallisen Amaretto likööriä. Tein taikinan edellisenä päivänä ja laitoin muovipussiin odottamaan leipomista. Hyvä perusohje. Jos teet pienelle porukalle kannattaa puolitta ohje.
- Emppu1 vuosi sittenKauniita ja herkullisia keksejä, pitävät hyvin muotonsa ja myös taikina oli megahyvää! Tosiaan jääkaapista kannattaa ottaa vaan pieni määrä kerrallaan kylmää taikinaa ja leipasta se nopeasti kekseiksi. Paiston kanssa myös saa olla tarkkana. :-) jauhoja ohjeessa aika lailla sopivasti, leipoessa kumminkin vähän tarttuu myös.
- Hepo fani1231 vuosi sittenErittäin hyvä! Juuri sopiva lasten juhliin.
- leipuri 121 vuosi sittenerittiäin hyvä
- moikkuu1 vuosi sittenkannattaa kokeilla olen leiponut ainakin 6 kertaa ja kaikki niinstä ovat onnistuneet erittäin hyvin
- moikkuu1 vuosi sittenhyvän makuinen
- Veera2 vuotta sittenTosi hyviä pikkuleipiä 5/5
- HKS3 vuotta sittenThis has to be the absolute worst cookie dough recipe I have ever tried! I wanted something Finnish, and this did not work out at all. I measured the room temperature butter to be exact, also I used desi liter measuring cup for the rest of the ingredients. The dough was so soft and stick to my work station, and rolling pin. Ugh! Its now in the freezer, since I did not want to throw it away....Never again!
- Sirpaela3 vuotta sittenKannattaa pitää taikinaa jääkaapissa ja ottaa sieltä osio kerrallaan kaulittavaksi, niin pysyy kasassa. Ripottele jauhoja taikinan alle ja päälle kaulittaessa niin ei ole liian löysää. Eikä kannata kaulia myöskään liian ohueksi. Kovin lämpimällä säällä en lähtisi tekemään, enkä myöskään lämmittäisi uunia sillä aikaa kun käsittelen taikinaa, koska löystyy helposti. Maistui hyvältä ja pikkuleivät sopi erinomaisesti koristeltaviksi.
- Eva3 vuotta sittenVaikka pidin taikinaa jääkaapissa 30min, se oli tosi märkää, eikä sitä pystynyt kaulimaaan. Jouduin lisäämään paljon jauhoja, jotta kauliminen onnistui. Keksit eivät lainkaan pysyneet kasassa, eikä niitä pystynyt siirtämään. Kaulin lopuksi suoraan leivinpaperille, jotta niitä ei täytynyt siirtää. Maultaan... Ei maistu oikeastaan muulta kuin jauholta.
- en suosittele4 vuotta sittenOhjeen mukaan tehty ja jääkaapissa pidetty ennen kaulimista mutta ei pysy kasassa ja tarttuu kaikkeen kiinni eli roskiin meni koko satsi.
- Sainsku4 vuotta sittenMiten reseptiä voisi muuntaa jotta tuloksena olisi tummia keksejä. Voisiko taikinaan lisätä nutellaa, kaakaojauhetta tms. Pitääkö jotain ainesosaa tällöin lisätä tai vähentää?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSainsku, tämän reseptin toimivuus on testattu mainituilla ainesosilla. Halutessaan taikinaan voi lisätä noin 3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Tällöin vehnäjauhoja kannattaa vähentää sama määrä.
- Leipuri4 vuotta sittenEi pysy kasassa, liian vähän jauhoja ja kannattaisi laittaa tosiaankin jääkaappiin hetkeksi.
- G4 vuotta sittenHyviä
- Xanon5 vuotta sittenKauanko nämä säilyvät tiiviissä rasiassa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenXanon, pikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa noin kolme viikkoa. Jos koristelet pikkuleivät, säilyvät ne kannellisessa rasiassa viileässä ja kuivassa paikassa muutamasta päivästä viikkoon.
- S5 vuotta sittenEi pysy kasassa tämä taikina, tismalleen ohjeen mukaan tein ja jääkaapissakin pidin ennen kaulitsemista, mutta ei auttanut.
- I6 vuotta sittenHyvä ohje
- Merina6 vuotta sittenHyvä resepti. Lisään kekseihin sitruunapastaa ja laitan jääkaappiin ennen kaulitsemista niin onnistuu loistavasti!
- eerika7 vuotta sittenhyvä resepti
- Äiti867 vuotta sittenEn tiedä miksi, mutta tämä oli huono resepti. Maku oli niin kaamea, että lapsetkaan eivät syöneet. Tein koko taikinan, josta tuli 4pellillistä. Nyt harmitttaa heittää pois. Tekovaiheessa jouduon lisäämään jauhoja todella reilusti, koska keksit jäivät niin löysiksi etteivät irronneet pöydästä. 😟
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenÄit86, harmi kuulla, etteivät pikkuleivät ole onnistuneet. Varsinkin lämpimällä säällä on mahdollista, että taikinasta tulee toivottua pehmeämpää huoneenlämmössä. Hyvin pehmeänä taikina tuntuu hankalalta käsitellä ja voi tuntua tarpeelliselta lisätä reilusti jauhoja, mikä lopulta heikentää myös makua. Jauhoja kannattaa pyrkiä käyttämään ohjeessa mainittu määrä, ja jos taikinaa on vaikea käsitellä, se kannattaa laittaa jääkaappiin jähmettymään esim. puolen tunnin ajaksi.
- Veera7 vuotta sittenTosi hyviä tuli vaikka en oikein ole hyvä leipomaan
- Pate_possu8 vuotta sittenTässä just menossa uuniin tällä ohjeella tehtyjä lusikkaleipiä
- aulikki8 vuotta sittentäällä on aiha niin hyviä ohjeita tämmösille jotka ei laita moni mutkasesti,hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta