• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vaaleat pikkuleivät

Vaaleat pikkuleivät voit muotoilla ja koristella erilaisiin juhliin, kuten ristiäisiin, babyshowereihin, rippijuhliin ja ylioppilasjuhliin sopiviksi.
Vaaleat pikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 80 kpl
  • yli 60 min
  • 41,1 kcal / annos (10g)

Ainekset

80 kpl
    • 200gvoita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1/2tlsoodaa
    • 1/2tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.
  2. Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.
  3. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä. Koristele pikkuleivät halutessasi itse tehdyllä pikeerillä tai valmiilla sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös tehdä täytettyjä pikkuleipiä. Levitä pikkuleivän päälle marmeladia tai hilloa ja paina kaksi keksiä päällekäin. Tällöin pikkuleipiä tulee noin 40 kpl.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 41,1 kcal172 kJ
  • Proteiinia0,74 g
  • Hiilihydraatteja5,18 g
  • Rasvaa1,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua
  • Äiti8611.8.2017

    En tiedä miksi, mutta tämä oli huono resepti. Maku oli niin kaamea, että lapsetkaan eivät syöneet. Tein koko taikinan, josta tuli 4pellillistä. Nyt harmitttaa heittää pois. Tekovaiheessa jouduon lisäämään jauhoja todella reilusti, koska keksit jäivät niin löysiksi etteivät irronneet pöydästä. 😟

  • K-Kuluttajapalvelu11.8.2017

    Äit86, harmi kuulla, etteivät pikkuleivät ole onnistuneet. Varsinkin lämpimällä säällä on mahdollista, että taikinasta tulee toivottua pehmeämpää huoneenlämmössä. Hyvin pehmeänä taikina tuntuu hankalalta käsitellä ja voi tuntua tarpeelliselta lisätä reilusti jauhoja, mikä lopulta heikentää myös makua. Jauhoja kannattaa pyrkiä käyttämään ohjeessa mainittu määrä, ja jos taikinaa on vaikea käsitellä, se kannattaa laittaa jääkaappiin jähmettymään esim. puolen tunnin ajaksi.

  • Veera26.2.2017

    Tosi hyviä tuli vaikka en oikein ole hyvä leipomaan

  • Pate_possu16.11.2016

    Tässä just menossa uuniin tällä ohjeella tehtyjä lusikkaleipiä

  • aulikki15.12.2015

    täällä on aiha niin hyviä ohjeita tämmösille jotka ei laita moni mutkasesti,hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta