• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaaleat pikkuleivät

Vaaleat pikkuleivät voit muotoilla ja koristella erilaisiin juhliin, kuten ristiäisiin, babyshowereihin, rippijuhliin ja ylioppilasjuhliin sopiviksi.
Vaaleat pikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 80 kpl
  • yli 60 min
  • 41,1 kcal / annos (10g)

Ainekset

80 kpl
    • 200gvoita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1/2tlsoodaa
    • 1/2tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.
  2. Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.
  3. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä. Koristele pikkuleivät halutessasi itse tehdyllä pikeerillä tai valmiilla sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös tehdä täytettyjä pikkuleipiä. Levitä pikkuleivän päälle marmeladia tai hilloa ja paina kaksi keksiä päällekäin. Tällöin pikkuleipiä tulee noin 40 kpl.

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 41,1 kcal172 kJ
  • Proteiinia0,74 g
  • Hiilihydraatteja5,18 g
  • Rasvaa1,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11