Hyppää sisältöön
ShakkiruudutTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Shakkiruudut

  • Annosmäärän. 40 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Kahvipöytään sopivat shakkiruudut ovat kuin musta-valkoisia pikkuleipiä. Keksitaikinan ja tumman kaakaojauhon lisäksi mukana mm. raastettua sitruunan kuorta.

    Ainekset

    n. 40 kpl

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 708 kJ / 408 kcal
    • Rasva
      23,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      10,3 g
    • Hiilihydraatit
      41,8 g
    • josta sokereita
      18 g
    • Proteiini
      6,1 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja jaa taikina kahteen osaan.
    2. Sekoita toiseen osaan sitruunan raastettu kuori ja toiseen osaan kaakao. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
    3. Jaa molemmat taikinat vielä kahteen osaan. Pyöritä jokainen taikina noin sentin paksuiseksi tangoksi. Siis: kaksi vaaleaa tankoa ja kaksi tummaa tankoa. Laita vaalea tanko tumman viereen kahdessa kerroksessa kuin shakkiruutu. Paina kevyesti. Pane hetkeksi kylmään.
    4. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista shakkiruutuja 200 asteessa uunin keskiosassa 8–10 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (40 arviota)

    • :D
      1 kuukausi sitten
      :)
    • Ruoka
      11 kuukautta sitten
      Testiin
    • :)
      1 vuosi sitten
      Hei olen itse 11 ja hämmennyin hiukan tuon sokerin määrästä pitäisikö minun laittaa vaan puoli desiä vai yksi ja puoli (vanhemmat töissä) ja jauhoja piti laitta noin besi enemmän loppujen lopuksi sain niistä hyviä mutta (en koskaan ole käyttänyt sitruuna joten en käyttänyt tälläkään kertaa )
    • Ansku
      2 vuotta sitten
      Olen itse tehnyt näitä varmaan 20 vuotta ilman sitruunan kuorta, vaniljasokerilla. Teen kaksi 4-5cm paksua pötköä (toinen vaalea ja toinen kaakao), laitan jääkaappiin ja kun ne on jähmettyneet niin leikkaan neljään osaan pitkittäin. Siitä on helppo siirtää tummat ja vaaleat vierekkäin ja tulee suora kulma eriväristen keskelle. Vähän kestää puristella niin jäävät hyvin kiinni ja sitten vaan leikataan keksit.
    • Biscuit mouse
      3 vuotta sitten
      Näitä tein äidin kanssa joskus kauan, kauan sitten 1960-luvun lopulla. Oli kivoja tehdä pienillä sormilla. Ei kyllä laitettu niihin sitrusta silloin. Hyviä olivat silti. Mutta nyt vois kokeilla taas! Ja laittaa myös vaniljasokeria. Ja jos vaik lisäis kaakaon joukkoon rommia tai rommiesanssia.
    • Jäde Kisu
      7 vuotta sitten
      Mulla tuli vähän kuivia voisi lisätä toisen kanan munan mutta kyllä meni alas
    • Kotikokki
      9 vuotta sitten
      Minun shakkiruuduista tuli kyllä dalmaatialaisia :) Jauhoja tarviis ehkä himppu enemmän? Mutta hyviä olivat!