• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Shakkiruudut

Shakkiruudut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 40 kpl
  • yli 60 min
  • 345 kcal / 100 g

Ainekset

n. 40 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja jaa taikina kahteen osaan.
  2. Sekoita toiseen osaan sitruunan raastettu kuori ja toiseen osaan kaakao. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
  3. Jaa molemmat taikinat vielä kahteen osaan. Pyöritä jokainen taikina noin sentin paksuiseksi tangoksi. Siis: kaksi vaaleaa tankoa ja kaksi tummaa tankoa. Laita vaalea tanko tumman viereen kahdessa kerroksessa kuin shakkiruutu. Paina kevyesti. Pane hetkeksi kylmään.
  4. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista shakkiruutuja 200 asteessa uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 345 kcal1 440 kJ
  • Proteiinia6,66 g
  • Hiilihydraatteja48,1 g
  • Rasvaa13,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • Kotikokki14.2.2016

    Minun shakkiruuduista tuli kyllä dalmaatialaisia :) Jauhoja tarviis ehkä himppu enemmän? Mutta hyviä olivat!