Arkiston aarre
Shakkiruudut
- Annosmäärän. 40 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Kahvipöytään sopivat shakkiruudut ovat kuin musta-valkoisia pikkuleipiä. Keksitaikinan ja tumman kaakaojauhon lisäksi mukana mm. raastettua sitruunan kuorta.
Ainekset
n. 40 kpl
- 200 g leivontamargariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- n. 4 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 tl Pirkka leivinjauhetta
- 1–2 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Ravintosisältö
- Energia1 708 kJ / 408 kcal
- Rasva23,7 g
- josta tyydyttynyttä10,3 g
- Hiilihydraatit41,8 g
- josta sokereita18 g
- Proteiini6,1 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja jaa taikina kahteen osaan.
- Sekoita toiseen osaan sitruunan raastettu kuori ja toiseen osaan kaakao. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
- Jaa molemmat taikinat vielä kahteen osaan. Pyöritä jokainen taikina noin sentin paksuiseksi tangoksi. Siis: kaksi vaaleaa tankoa ja kaksi tummaa tankoa. Laita vaalea tanko tumman viereen kahdessa kerroksessa kuin shakkiruutu. Paina kevyesti. Pane hetkeksi kylmään.
- Leikkaa tangosta terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista shakkiruutuja 200 asteessa uunin keskiosassa 8–10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(118 arviota)
- alle 15 min3,9(4 617 arviota)
- yli 60 min3,9(320 arviota)
- alle 30 min4,1(4 585 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min4,1(197 arviota)
- 30 - 60 min4,2(499 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (40 arviota)
- :D1 kuukausi sitten:)
- Ruoka11 kuukautta sittenTestiin
- :)1 vuosi sittenHei olen itse 11 ja hämmennyin hiukan tuon sokerin määrästä pitäisikö minun laittaa vaan puoli desiä vai yksi ja puoli (vanhemmat töissä) ja jauhoja piti laitta noin besi enemmän loppujen lopuksi sain niistä hyviä mutta (en koskaan ole käyttänyt sitruuna joten en käyttänyt tälläkään kertaa )
- Ansku2 vuotta sittenOlen itse tehnyt näitä varmaan 20 vuotta ilman sitruunan kuorta, vaniljasokerilla. Teen kaksi 4-5cm paksua pötköä (toinen vaalea ja toinen kaakao), laitan jääkaappiin ja kun ne on jähmettyneet niin leikkaan neljään osaan pitkittäin. Siitä on helppo siirtää tummat ja vaaleat vierekkäin ja tulee suora kulma eriväristen keskelle. Vähän kestää puristella niin jäävät hyvin kiinni ja sitten vaan leikataan keksit.
- Biscuit mouse3 vuotta sittenNäitä tein äidin kanssa joskus kauan, kauan sitten 1960-luvun lopulla. Oli kivoja tehdä pienillä sormilla. Ei kyllä laitettu niihin sitrusta silloin. Hyviä olivat silti. Mutta nyt vois kokeilla taas! Ja laittaa myös vaniljasokeria. Ja jos vaik lisäis kaakaon joukkoon rommia tai rommiesanssia.
- Jäde Kisu7 vuotta sittenMulla tuli vähän kuivia voisi lisätä toisen kanan munan mutta kyllä meni alas
- Kotikokki9 vuotta sittenMinun shakkiruuduista tuli kyllä dalmaatialaisia :) Jauhoja tarviis ehkä himppu enemmän? Mutta hyviä olivat!