Daim-juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Daim-patukoiden ja krokantin ystävät iloitsevat tästä hyydytettävästä juustokakusta. Näyttävä Daim-kakku valmistuu ilman uunia.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
50 g | suolaamatonta voita tai |
Täyte | |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
2 dl | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
2 dl | maitorahkaa tai |
1 tl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
5 | liivatelehteä tai |
6 (à 28 g) | Daim-suklaapatukkaa tai |
Koristeluun | |
50 g | tummaa suklaata tai |
2 dl | vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 (28 g) | Daim-suklaapatukka tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀18 cm korkea vuoka tai ⌀ 20 cm matala vuoka) pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto sekä pieneksi hakatut Daim-suklaamurut. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Ota hyytynyt kakku kaapista. Sulata suklaa varovasti mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Laita sulanut suklaa pursotinpussiin, tee pieni reikä pussin päähän ja pursota suklaata kakun reunoille. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota kakkuun ruusukkeet. Viimeistele koristelu Daim-muruilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile resepti ä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(24 arviota)
- yli 60 min3,5(52 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- yli 60 min4,0(112 arviota)
- yli 60 min4,1(278 arviota)
- yli 60 min4,0(795 arviota)
- yli 60 min4,6(46 arviota)
- yli 60 min1,5(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (514 arviota)
- Maiju4 kuukautta sittenLaitoin lähtökohtaisesti 5 liivatteen sijasta 6 ja sekään ei riittänyt eli kakku "suli". Sitruuna maistui liikaa läpi. Harmillista sillä muutoin kakku olisi varmasti ollut todella maukas
- Fanitar1 vuosi sittenKatselin reseptiä enkä ala tekemään. Daim on liian kovaa, raa´at kananmunat eivät innosta, liivatteen määrän osaisin kyllä itse korjata,yleensä käytän aina jotain maustettua tuorejuustoa, keksikakkupohjat eivät innosta (sillä haluan että kakun koostumus on tasaisen pehmeää ja keksipohjat ovat yleensä kovia ja hajoavat ärsyttävästi leikatessa) Antaisin ohjeelle yhden tähden.
- Kondiittori-opiskelijan ja luokan terveiset2 vuotta sittenKonditoria-koulussa testailtiin reseptejä ja minulla oli tämä. Jäi todella löysäksi, oli vaikea pitää palat kasassa. Lisäksi suklaa reunoilla teki leikkaamisesta erittäin haastavaa, sillä sehän kovettuu niin, että tulee rumaa jälkeä murtaessa. Monen meistä mielestä kakku oli öklö-makea. Eli korjausehdotuksina: reunoilla pehmeästi leikkautuva, mutta yhtä nätisti valuva ganache olisi käytännöllisempi. Raikkautta voisi hakea jostain, sillä oli oikeasti niin makea, ettei varmaan edes lapset söisi. Vähemmän Daimia? Ja tuo raaka kananmuna; yöks! Eikö sen voisi kypsentää vaikka kuumamarenki-tyyppisesti? Olisi vähemmän ällöä.
- Jaana2 vuotta sittenHuippua. Hävisi kahvipöydästä hetkessä.
- Cheesecakefan3 vuotta sittenOlipa hyvä kakku ! Ihanan raikas ja koostumus mukavan kevyt. Tätä teen toisen ja kolmannenkin kerran.
- Äippä3 vuotta sittenTätä teen tänään huomiseksi tyttären 16v synttärien kunniaksi ♥️
- Muokkaamalla encore4 vuotta sittenOlisi saanut enemmän maistua Daimille. Sitruunamehu puski läpi. Koostumus oli mukavan pehmeä, hyytyi nopeasti 24 cm irtopohjavuoassa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipoja, harmillista kuulla, että kakku on jäänyt sisältä märäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.
- Eesus4 vuotta sittenNyt oli kyllä niin pahan makuinen kakku, että ei edes sokerille persoille lapsille kelvannut.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAllergia, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman kananmunaa.
- Allergia4 vuotta sittenVoiko kanamumat korvata jollain tai jättää kokonaan pois? :)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenharjoittelija, kiitos palautteestasi. Reseptiin on päässyt yksikkövirhe. Oikea määrä (2 rkl) sitruunamehua on nyt korjattu reseptiin.
- harjoittelija4 vuotta sittenRiittääkö 2 tl nestettä liivatelehdille?
- Milla4 vuotta sittenLeivontakokemuksen perusteella sanoisin, että 5 liivatelehteä tässä juustokakussa on liian vähän. Kuudella lehdelläkin kakku oli edelleen todella pehmeä, eli lisäisin seuraavaan kokeiluun itse vielä yhden lisälehden.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMilla, kiitos palautteestasi! Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitän havaintosi eteenpäin tiedoksi reseptin tekijöille.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKiitos kaikille kommenteista! Eviran mukaan kotimaisia kananmunia voi syödä myös raakana. Kananmunilla saadaan kakun rakenteeseen kuohkeutta. Kakun voi koittaa tehdä ilman kananmunaa, mutta todennäköisesti rakenteesta tulee silloin tiiviimpi. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu K-koekeittiöllä ilman kananmunaa.
- Leipuri4 vuotta sittenKyllähän tuon kakun pitäisi onnistua ilman munaa. Jos miettii, mitä tahansa muuta juustokakkua niin ainekset ovat tuorejuusto ja kerma, liivate ja maunantaja. Tein tämän kakun nyt niin kuin reseptissä sanottiin, kun en ajatellut asiaa kummemmin. Haluaisin kyllä kuulla reseptin kehittäjän perustelut, miksi kanamunaa kakkuun tarvitaan.
- Lumme4 vuotta sittenja nimimerkille: Haluaisin kokeilla; kaupasta löytyy myös vegaani vaihtoehto liivatteelle nimellä Vegegel tai agar agar-jauhetta. Kumpikin toimii täysin samalla tavalla kuin liivate ja Vegegel paketissa on vielä kerrottu montako pussia käyttää kun liivatetta on ohjeessa neuvottu käyttää niin ja niin monta. :)
- Lumme4 vuotta sittenKakkua ei paisteta vaan siihen tulee raakoja kananmunia? Salmonellavaara?
- Munaton4 vuotta sittenOnnistunee varmaan myös ilman munaa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMunaton, valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman kananmunaa.
- Henkka4 vuotta sittenTilaan päärynäpiirakan
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHaluais kokeilla, kiitos ehdotuksestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
- Haluais kokeilla4 vuotta sittenKiitos, muuten niin hyviä monet reseptit,mutta miksi pitää käyttää LIIVATELEHTIÄ (yäk!); inhoamme kaikin puolin niiden käyttöä. Siksi; voisitteko aina laittaa korvaavan aineen tai toimenpiteen sen tilalle, vaikka sulkeisiin, ellette täysin voi niistä luopua. Kiitos!