• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Daim-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Daim-juustokakku

Daim-patukoiden ja krokantin ystävät iloitsevat tästä hyydytettävästä juustokakusta. Näyttävä Daim-kakku valmistuu ilman uunia.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 200gPirkka suklaacookie -keksejä
    • 50gsuolaamatonta voita

Täyte

Koristeluun

    • 50gtummaa suklaata
    • 2dlvispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 1(28 g)Daim-suklaapatukka

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀18 cm korkea vuoka tai ⌀ 20 cm matala vuoka) pohjalle.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto sekä pieneksi hakatut Daim-suklaamurut. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  3. Ota hyytynyt kakku kaapista. Sulata suklaa varovasti mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Laita sulanut suklaa pursotinpussiin, tee pieni reikä pussin päähän ja pursota suklaata kakun reunoille. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota kakkuun ruusukkeet. Viimeistele koristelu Daim-muruilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Henkka27.9.2018

    Tilaan päärynäpiirakan

  • Haluais kokeilla26.9.2018

    Kiitos, muuten niin hyviä monet reseptit,mutta miksi pitää käyttää LIIVATELEHTIÄ (yäk!); inhoamme kaikin puolin niiden käyttöä. Siksi; voisitteko aina laittaa korvaavan aineen tai toimenpiteen sen tilalle, vaikka sulkeisiin, ellette täysin voi niistä luopua. Kiitos!

  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2018

    Haluais kokeilla, kiitos ehdotuksestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.