Daim-juustokakku
Daim-patukoiden ja krokantin ystävät iloitsevat tästä hyydytettävästä juustokakusta. Näyttävä Daim-kakku valmistuu ilman uunia.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 200gPirkka suklaacookie -keksejä
- 50gsuolaamatonta voita
Täyte
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1pkt(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2dlmaitorahkaa
- 2rklsitruunanmehua
- 5liivatelehteä
- 6(à 28 g)Daim-suklaapatukkaa
Koristeluun
- 50gtummaa suklaata
- 2dlvispikermaa
- 2rklsokeria
- 1(28 g)Daim-suklaapatukka
Valmistus
yli 60 min- Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀18 cm korkea vuoka tai ⌀ 20 cm matala vuoka) pohjalle.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto sekä pieneksi hakatut Daim-suklaamurut. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Ota hyytynyt kakku kaapista. Sulata suklaa varovasti mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Laita sulanut suklaa pursotinpussiin, tee pieni reikä pussin päähän ja pursota suklaata kakun reunoille. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota kakkuun ruusukkeet. Viimeistele koristelu Daim-muruilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Katselin reseptiä enkä ala tekemään. Daim on liian kovaa, raa´at kananmunat eivät innosta, liivatteen määrän osaisin kyllä itse korjata,yleensä käytän aina jotain maustettua tuorejuustoa, keksikakkupohjat eivät innosta (sillä haluan että kakun koostumus on tasaisen pehmeää ja keksipohjat ovat yleensä kovia ja hajoavat ärsyttävästi leikatessa) Antaisin ohjeelle yhden tähden.
Konditoria-koulussa testailtiin reseptejä ja minulla oli tämä. Jäi todella löysäksi, oli vaikea pitää palat kasassa. Lisäksi suklaa reunoilla teki leikkaamisesta erittäin haastavaa, sillä sehän kovettuu niin, että tulee rumaa jälkeä murtaessa. Monen meistä mielestä kakku oli öklö-makea. Eli korjausehdotuksina: reunoilla pehmeästi leikkautuva, mutta yhtä nätisti valuva ganache olisi käytännöllisempi. Raikkautta voisi hakea jostain, sillä oli oikeasti niin makea, ettei varmaan edes lapset söisi. Vähemmän Daimia? Ja tuo raaka kananmuna; yöks! Eikö sen voisi kypsentää vaikka kuumamarenki-tyyppisesti? Olisi vähemmän ällöä.
Huippua. Hävisi kahvipöydästä hetkessä.
Olipa hyvä kakku ! Ihanan raikas ja koostumus mukavan kevyt. Tätä teen toisen ja kolmannenkin kerran.
Tätä teen tänään huomiseksi tyttären 16v synttärien kunniaksi ♥️
Olisi saanut enemmän maistua Daimille. Sitruunamehu puski läpi. Koostumus oli mukavan pehmeä, hyytyi nopeasti 24 cm irtopohjavuoassa.
Leipoja, harmillista kuulla, että kakku on jäänyt sisältä märäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.
Nyt oli kyllä niin pahan makuinen kakku, että ei edes sokerille persoille lapsille kelvannut.
Allergia, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman kananmunaa.
Voiko kanamumat korvata jollain tai jättää kokonaan pois? :)
Riittääkö 2 tl nestettä liivatelehdille?
harjoittelija, kiitos palautteestasi. Reseptiin on päässyt yksikkövirhe. Oikea määrä (2 rkl) sitruunamehua on nyt korjattu reseptiin.
Leivontakokemuksen perusteella sanoisin, että 5 liivatelehteä tässä juustokakussa on liian vähän. Kuudella lehdelläkin kakku oli edelleen todella pehmeä, eli lisäisin seuraavaan kokeiluun itse vielä yhden lisälehden.
Milla, kiitos palautteestasi! Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitän havaintosi eteenpäin tiedoksi reseptin tekijöille.
Kiitos kaikille kommenteista! Eviran mukaan kotimaisia kananmunia voi syödä myös raakana. Kananmunilla saadaan kakun rakenteeseen kuohkeutta. Kakun voi koittaa tehdä ilman kananmunaa, mutta todennäköisesti rakenteesta tulee silloin tiiviimpi. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu K-koekeittiöllä ilman kananmunaa.
Kyllähän tuon kakun pitäisi onnistua ilman munaa. Jos miettii, mitä tahansa muuta juustokakkua niin ainekset ovat tuorejuusto ja kerma, liivate ja maunantaja. Tein tämän kakun nyt niin kuin reseptissä sanottiin, kun en ajatellut asiaa kummemmin. Haluaisin kyllä kuulla reseptin kehittäjän perustelut, miksi kanamunaa kakkuun tarvitaan.
ja nimimerkille: Haluaisin kokeilla; kaupasta löytyy myös vegaani vaihtoehto liivatteelle nimellä Vegegel tai agar agar-jauhetta. Kumpikin toimii täysin samalla tavalla kuin liivate ja Vegegel paketissa on vielä kerrottu montako pussia käyttää kun liivatetta on ohjeessa neuvottu käyttää niin ja niin monta. :)
Kakkua ei paisteta vaan siihen tulee raakoja kananmunia? Salmonellavaara?
Onnistunee varmaan myös ilman munaa?
Munaton, valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman kananmunaa.
Tilaan päärynäpiirakan
Haluais kokeilla, kiitos ehdotuksestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
Kiitos, muuten niin hyviä monet reseptit,mutta miksi pitää käyttää LIIVATELEHTIÄ (yäk!); inhoamme kaikin puolin niiden käyttöä. Siksi; voisitteko aina laittaa korvaavan aineen tai toimenpiteen sen tilalle, vaikka sulkeisiin, ellette täysin voi niistä luopua. Kiitos!