Daim-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Daim-juustokakku

Daim-patukoiden ja krokantin ystävät iloitsevat tästä hyydytettävästä juustokakusta. Näyttävä Daim-kakku valmistuu ilman uunia.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 200gPirkka suklaacookie -keksejä
    • 50gsuolaamatonta voita

Täyte

Koristeluun

    • 50gtummaa suklaata
    • 2dlvispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 1(28 g)Daim-suklaapatukka

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀18 cm korkea vuoka tai ⌀ 20 cm matala vuoka) pohjalle.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto sekä pieneksi hakatut Daim-suklaamurut. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  3. Ota hyytynyt kakku kaapista. Sulata suklaa varovasti mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Laita sulanut suklaa pursotinpussiin, tee pieni reikä pussin päähän ja pursota suklaata kakun reunoille. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota kakkuun ruusukkeet. Viimeistele koristelu Daim-muruilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 137 arvostelua
  • harjoittelija22.11.2018

    Riittääkö 2 tl nestettä liivatelehdille?

  • K-Kuluttajapalvelu22.11.2018

    harjoittelija, kiitos palautteestasi. Reseptiin on päässyt yksikkövirhe. Oikea määrä (2 rkl) sitruunamehua on nyt korjattu reseptiin.

  • Milla18.11.2018

    Leivontakokemuksen perusteella sanoisin, että 5 liivatelehteä tässä juustokakussa on liian vähän. Kuudella lehdelläkin kakku oli edelleen todella pehmeä, eli lisäisin seuraavaan kokeiluun itse vielä yhden lisälehden.

  • K-Kuluttajapalvelu18.11.2018

    Milla, kiitos palautteestasi! Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitän havaintosi eteenpäin tiedoksi reseptin tekijöille.

  • Leipuri10.11.2018

    Kyllähän tuon kakun pitäisi onnistua ilman munaa. Jos miettii, mitä tahansa muuta juustokakkua niin ainekset ovat tuorejuusto ja kerma, liivate ja maunantaja. Tein tämän kakun nyt niin kuin reseptissä sanottiin, kun en ajatellut asiaa kummemmin. Haluaisin kyllä kuulla reseptin kehittäjän perustelut, miksi kanamunaa kakkuun tarvitaan.

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2018

    Kiitos kaikille kommenteista! Eviran mukaan kotimaisia kananmunia voi syödä myös raakana. Kananmunilla saadaan kakun rakenteeseen kuohkeutta. Kakun voi koittaa tehdä ilman kananmunaa, mutta todennäköisesti rakenteesta tulee silloin tiiviimpi. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu K-koekeittiöllä ilman kananmunaa.

  • Lumme10.11.2018

    ja nimimerkille: Haluaisin kokeilla; kaupasta löytyy myös vegaani vaihtoehto liivatteelle nimellä Vegegel tai agar agar-jauhetta. Kumpikin toimii täysin samalla tavalla kuin liivate ja Vegegel paketissa on vielä kerrottu montako pussia käyttää kun liivatetta on ohjeessa neuvottu käyttää niin ja niin monta. :)

  • Lumme10.11.2018

    Kakkua ei paisteta vaan siihen tulee raakoja kananmunia? Salmonellavaara?

  • Munaton5.11.2018

    Onnistunee varmaan myös ilman munaa?

  • K-Kuluttajapalvelu5.11.2018

    Munaton, valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman kananmunaa.

  • Henkka27.9.2018

    Tilaan päärynäpiirakan

  • Haluais kokeilla26.9.2018

    Kiitos, muuten niin hyviä monet reseptit,mutta miksi pitää käyttää LIIVATELEHTIÄ (yäk!); inhoamme kaikin puolin niiden käyttöä. Siksi; voisitteko aina laittaa korvaavan aineen tai toimenpiteen sen tilalle, vaikka sulkeisiin, ellette täysin voi niistä luopua. Kiitos!

  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2018

    Haluais kokeilla, kiitos ehdotuksestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.