Baileys-juustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 pkt (200 g) | tai |
100 g | tai |
Täyte | |
1 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | tai |
200 g | tai |
1 dl | maitorahkaa tai |
1 tl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
5 | liivatelehteä tai |
1 dl | Baileys-kermalikööriä tai |
Lisäksi | |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
mantelilastuja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 138 kJ / 273 kcal |
Rasva | 17,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9 g |
Hiilihydraatit | 21,3 g |
josta sokereita | 15,5 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota erikseen myös vispikerma.
Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Kiehauta sitruunanmehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita huolellisesti massaan. Lisää massaan lopuksi vaahdotettu vispikerma varovasti käännelle.
Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita Baileys-likööri nuolijalla varovasti käännellen toiseen puolikkaaseen.
Kaada Baileys-täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Kumoa varovasti toinen täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele keksimuruilla ja mantelilastuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat Cantuccini Toscani IGP 200gHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −20 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Plussa-etu −28 %Pirkka mantelilastu 100gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Plussa-etu −14 %Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Valio laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(38 arviota)
- yli 60 min3,6(83 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min3,6(61 arviota)
- yli 60 min4,0(551 arviota)
- yli 60 min4,0(893 arviota)
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
- M1 vuosi sittenUskaltaiskohan tuota likööriä laittaa 2dl verran? Muuttuuko muiden aineksien suhde mihinkään?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenM, reseptin rakenne on testattu toimivaksi 1 dl:lla Baileysiä, joka on suositeltava määrä tälle reseptille. Jos nesteen määrää lisää, niin myös liivatelehtien määrää tulisi lisätä, jotta kakku hyytyy tarpeeksi. Alkoholi vaikuttaa myös hyytymiseen heikentävästi.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJuu, kakku on kermaisen täyteläinen, jossa on häivähdys Baileys-liköörin aromia. Baileys ei maistu itsessään kovin voimakkaasti alkoholille, joten se antaa vain häivähdyksen makua kakkuun, täytteessä kun on reilusti myös muita raaka-aineita, kuten kermaa, maitorahkaa ja tuorejuustoa.
- Juu3 vuotta sittenEika tuossa maistu kauheasti alkoholi? Miten kuvailisitte makua? Isänpäiväksi ajattelin tehdä.
- Jaa3 vuotta sittenEn oikein ymmärrä miksi kakussa on munaa kun sitä ei edes paisteta vaan hyydytetään, outoa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaa, kananmunaa on kakkutäytteessä, koska siitä ja sokerista saadaan vatkattua kuohkea vaahto.
- Riikka3 vuotta sittenTodella hyvää, nousi lemppariksi! Vinkkinä, että maku on parempi, kun päälle laittaa kunnolla tuota keksimurua.
- reiska4 vuotta sittenHyvää.
- Pettynyt4 vuotta sittenMiksi ihmeessä te laitatte kaikkiin juustokakkuihin kananmunaa? Juustokakut on yleensä munattomia, ja siksi niitä onneksi saan syödä. Vaan jos joku sukulainen tekee näillä ohjeilla, niin sitten en saakaan.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKysyvä, toki kotimainen vaihtoehto käy myös. Philadelphia tuorejuustoa suositaan monesti etenkin juustokakuissa sen täyteläisen maun vuoksi. Kiitos kysymyksestä, laitan palautteen tästä eteenpäin.
- Kysyvä5 vuotta sittenKysymys: miksi ohjeissa suositaan ulkomaista tuorejuustoa,kun kotimainenkin vaihtoehto on?
- Pirre5 vuotta sittenNo juustokakkuohjeet kaikki