• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Baileys-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Baileys-juustokakku

Kermaliköörillä maustettu juustokakku on aikuisten suosikki. Sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat Cantuccini-keksejä
    • 100gvähäsuolaista voita

Täyte

Lisäksi

    • 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat Cantuccini-keksejä
    • mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota erikseen myös vispikerma.
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Kiehauta sitruunanmehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita huolellisesti massaan. Lisää massaan lopuksi vaahdotettu vispikerma varovasti käännelle.
  4. Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita Baileys-likööri nuolijalla varovasti käännellen toiseen puolikkaaseen.
  5. Kaada Baileys-täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Kumoa varovasti toinen täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
  6. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele keksimuruilla ja mantelilastuilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua
  • Kysyvä10.6.2018

    Kysymys: miksi ohjeissa suositaan ulkomaista tuorejuustoa,kun kotimainenkin vaihtoehto on?

  • K-Kuluttajapalvelu10.6.2018

    Kysyvä, toki kotimainen vaihtoehto käy myös. Philadelphia tuorejuustoa suositaan monesti etenkin juustokakuissa sen täyteläisen maun vuoksi. Kiitos kysymyksestä, laitan palautteen tästä eteenpäin.

  • Pirre3.5.2018

    No juustokakkuohjeet kaikki