Baileys-juustokakku
Kermaliköörillä maustettu juustokakku on aikuisten suosikki. Sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään.
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat Cantuccini-keksejä
- 100gvähäsuolaista voita
Täyte
- 1dlsokeria
- 2kananmunaa
- 200gPhiladelphia-tuorejuustoa
- 1dlmaitorahkaa
- 2rklsitruunanmehua
- 5liivatelehteä
- 1dlBaileys-kermalikööriä
Lisäksi
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat Cantuccini-keksejä
- mantelilastuja
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota erikseen myös vispikerma.
- Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Kiehauta sitruunanmehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita huolellisesti massaan. Lisää massaan lopuksi vaahdotettu vispikerma varovasti käännelle.
- Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita Baileys-likööri nuolijalla varovasti käännellen toiseen puolikkaaseen.
- Kaada Baileys-täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Kumoa varovasti toinen täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele keksimuruilla ja mantelilastuilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Juu, kakku on kermaisen täyteläinen, jossa on häivähdys Baileys-liköörin aromia. Baileys ei maistu itsessään kovin voimakkaasti alkoholille, joten se antaa vain häivähdyksen makua kakkuun, täytteessä kun on reilusti myös muita raaka-aineita, kuten kermaa, maitorahkaa ja tuorejuustoa.
Eika tuossa maistu kauheasti alkoholi? Miten kuvailisitte makua? Isänpäiväksi ajattelin tehdä.
En oikein ymmärrä miksi kakussa on munaa kun sitä ei edes paisteta vaan hyydytetään, outoa.
Jaa, kananmunaa on kakkutäytteessä, koska siitä ja sokerista saadaan vatkattua kuohkea vaahto.
Todella hyvää, nousi lemppariksi! Vinkkinä, että maku on parempi, kun päälle laittaa kunnolla tuota keksimurua.
Hyvää.
Miksi ihmeessä te laitatte kaikkiin juustokakkuihin kananmunaa? Juustokakut on yleensä munattomia, ja siksi niitä onneksi saan syödä. Vaan jos joku sukulainen tekee näillä ohjeilla, niin sitten en saakaan.
Kysymys: miksi ohjeissa suositaan ulkomaista tuorejuustoa,kun kotimainenkin vaihtoehto on?
Kysyvä, toki kotimainen vaihtoehto käy myös. Philadelphia tuorejuustoa suositaan monesti etenkin juustokakuissa sen täyteläisen maun vuoksi. Kiitos kysymyksestä, laitan palautteen tästä eteenpäin.
No juustokakkuohjeet kaikki