• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mokkacharlotte

Mokkacharlotte
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 282 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 1 1/2kpl(à 300 g)Pirkka kääretorttua
    • 5liivatetta
    • 100gtummaa suklaata
    • 3dlvispikermaa
    • 1/2dlvahvaa kahvijuomaa
    • 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1rklvanilliinisokeria
    • 1dlsokeria

Koristelu

    • 1dlvispikermaa
    • tummaa suklaata rouhittuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi kokonainen kääretorttu 12 viipaleeseeen ja puolikas torttu 6 viipaleeseen. Vuoraa lasikulhon (tilavuus n. 2 l) seinämät kääretorttuviipaleilla. (Kanneksi jää 6 viipaletta.)
  2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Rouhi suklaa isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota kerma. Valmista kahvijuoma. Sekoita rahka, kermaviili,vanilliinisokeri ja sokeri. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet kuumaan kahviin.
  3. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja rouhittu suklaa. Kaada seos kääretorttusyvennykseen. Pane kulho hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
  4. Asettele hyytelön päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kulho muovikelmulla. Anna hyytyä 3-4 tuntia. Kumoa hyytelö vadille. Koristele kermavaahtopursotuksilla ja suklaarouheella.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 282 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia5,03 g
  • Hiilihydraatteja26,9 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille