Detroitin pizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Detroitin pizza

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuohkea ja juustoisen, rapeareunainen Detroitin pannupizza täytetään pepperonilla. Pizzan voit paistaa joko uunissa tai grilllissä.

    Ainekset

    4–6 annosta

    Pohja

    4 dl
     
    pizzajauhoja (esim. Dennis tai Myllyn Paras)
    tai
    2 tl
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2–2 1/4 dl
     
    vettä
    tai

    Tomaattikastike

    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    oreganoa
    tai
    1/4 tl
     
    chilihiutaleita
    tai
    1 tlk (500 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    sipulijauhetta
    tai
    2 tl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Vuokaan

    3 rkl
     
    öljyä
    tai

    Lisäksi

    300 g
     
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    tai
    50 g
     
    Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa
    tai
    1 dl
     
    basilikan lehtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    959 kJ / 231 kcal
    Rasva
    14,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6,6 g
    Hiilihydraatit
    14,8 g
    josta sokereita
    2,6 g
    Proteiini
    10,1 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa pizzajauhot, kuivahiiva ja suola monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin. Valuta noin 30-asteinen vesi koneen käydessä jauhojen joukkoon, kunnes taikina on muodostunut. Anna koneen käydä 30 sekuntia. Voit myös vaivata taikinan käsin. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1 ½ – 2 tuntia.

    Taikinan kohotessa valmista kastike. Hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy kasarissa ja paista valkosipulia, oreganoa ja chilihiutaleita, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää tomaattimurska, sipulijauheet, sokeri ja suola. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.

    Kuumenna uuni 275-asteiseksi tai niin kuumaksi kuin sen saat.

    Kaada öljy metalliseen uunivuokaan (24 cm x 25 cm) ja levitä se vuoan pohjalle. Kumoa taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikinaa littanaksi kohti vuoan reunoja. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.

    Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti vuoan reunoja. Voit venyttää sitä varovasti hieman pohjaa isommalle alueelle, jotta pizzaan syntyy reunat.

    Kuutioi juusto 1 cm x 1 cm:n paloiksi. Lisää tomaattikastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä. Kastike saa olla paksua.

    Levitä puolet pepperonista pizzataikinalle. Lisää juusto tasaisesti taikinan reunoja myöten. Lisää loput pepperonit kolmeksi raidaksi päälle. Levitä kastike lusikalla raidoiksi pepperonien päälle.

    Paista pizzaa uunin alatasolla 15–25 minuuttia, riippuen uunin kuumuudesta.

    Irrota pizza lastalla reunoja myöten ja siirrä tarjoilulautaselle. Raasta parmesaanimurua raastimen pyöreällä terällä pizzalle ja viimeistele pizza basilikalla.

    Voit kypsentää pizzan myös grillissä: Kuumenna grilli 280 asteiseksi. Laita pizza metalliseen uunivuokaan tai korkeareunaiseen foliovuokaan (foliovuokia voi olla kaksi päällekkäin). Paista pizzaa grillin kansi auki 13 minuuttia ja käännä vuokaa 180 astetta, jotta pizza paistuu tasaisesti. Paista vielä 10–13 minuuttia tai kunnes pizza on kypsää. Voit halutessasi parin viimeisen minuutin ajaksi sulkea grillin kannen, mutta varo, ettei pizza pala.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Urtekram Luomu Chilihiutale 23g
      Hinta 2,45/kpl
      106,52/kg
    • Plussa-etu −15 %
      Pirkka tomaattimurska 500 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      1,67/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
    • Pirkka valkosipulijauhe 34g
      Hinta 1,15/kpl
      33,82/kg
    • Plussa-etu −25 %
      Pirkka Parhaat cheddar 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,99/kpl
      19,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 5,39/kpl (26,95/kg)
    • Snellman pepperoni 100g
      Hinta 2,85/kpl
      28,50/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (149 arviota)

    • TP
      10 kuukautta sitten
      Täydellinen pannupitsa!
    • pitsamies67
      1 vuosi sitten
      Hyvää, lapset tykkäsivät
    • Mozzarella
      1 vuosi sitten
      Tästä pohjasta on tullut lemppari ja sillä tehdään nykyisin aina pizzat. Hyvä ja helppo!
    • ioda
      1 vuosi sitten
      Teen nyt nejättä kertaa. Koko perheen suosikki!
    • Parhaan Pizzapohjan metsästäjä
      3 vuotta sitten
      Pelkälle pohjalle annan 5 tähteä! Testasin eilen ja laitoin omat täytteet tomaattikastikkeen jämistä jääkaapista ja oli kyllä paras pohja mitä olen tähän asti testannut. Jää mukavasti vähän paksummaksi, mutta kuitenkin ihan mielettömän rapeaksi. Tulee mieleen vähän paremmat pannupizzat. Erittäin jees!
    • Heikki
      3 vuotta sitten
      Maukas viikonloppuherkku!