Detroitin pizza
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kuohkea ja juustoisen, rapeareunainen Detroitin pannupizza täytetään pepperonilla. Pizzan voit paistaa joko uunissa tai grilllissä.
Ainekset
4–6 annosta
Pohja
- 4 dl pizzajauhoja (esim. Dennis tai Myllyn Paras)
- 2 tl Pirkka kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2–2 1/4 dl vettä
Tomaattikastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl oreganoa
- 1/4 tl chilihiutaleita
- 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2 tl Pirkka valkosipulijauhetta
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Vuokaan
- 3 rkl öljyä
Lisäksi
- 300 g Pirkka Parhaat cheddarjuustoa
- 1 pkt (100 g) pepperoni viipaleita
- 50 g Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa
- 1 dl basilikan lehtiä
Ravintosisältö
- Energia959 kJ / 231 kcal
- Rasva14,4 g
- josta tyydyttynyttä6,6 g
- Hiilihydraatit14,8 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini10,1 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa pizzajauhot, kuivahiiva ja suola monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin. Valuta noin 30-asteinen vesi koneen käydessä jauhojen joukkoon, kunnes taikina on muodostunut. Anna koneen käydä 30 sekuntia. Voit myös vaivata taikinan käsin. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1 ½ – 2 tuntia.
- Taikinan kohotessa valmista kastike. Hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy kasarissa ja paista valkosipulia, oreganoa ja chilihiutaleita, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää tomaattimurska, sipulijauheet, sokeri ja suola. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna uuni 275-asteiseksi tai niin kuumaksi kuin sen saat.
- Kaada öljy metalliseen uunivuokaan (24 cm x 25 cm) ja levitä se vuoan pohjalle. Kumoa taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikinaa littanaksi kohti vuoan reunoja. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
- Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti vuoan reunoja. Voit venyttää sitä varovasti hieman pohjaa isommalle alueelle, jotta pizzaan syntyy reunat.
- Kuutioi juusto 1 cm x 1 cm:n paloiksi. Lisää tomaattikastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä. Kastike saa olla paksua.
- Levitä puolet pepperonista pizzataikinalle. Lisää juusto tasaisesti taikinan reunoja myöten. Lisää loput pepperonit kolmeksi raidaksi päälle. Levitä kastike lusikalla raidoiksi pepperonien päälle.
- Paista pizzaa uunin alatasolla 15–25 minuuttia, riippuen uunin kuumuudesta.
- Irrota pizza lastalla reunoja myöten ja siirrä tarjoilulautaselle. Raasta parmesaanimurua raastimen pyöreällä terällä pizzalle ja viimeistele pizza basilikalla.
Voit kypsentää pizzan myös grillissä: Kuumenna grilli 280 asteiseksi. Laita pizza metalliseen uunivuokaan tai korkeareunaiseen foliovuokaan (foliovuokia voi olla kaksi päällekkäin). Paista pizzaa grillin kansi auki 13 minuuttia ja käännä vuokaa 180 astetta, jotta pizza paistuu tasaisesti. Paista vielä 10–13 minuuttia tai kunnes pizza on kypsää. Voit halutessasi parin viimeisen minuutin ajaksi sulkea grillin kannen, mutta varo, ettei pizza pala.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Santa Maria Oregano, pussi 4gHinta 0,75/kpl187,50/kg
- Urtekram Luomu Chilihiutale 23gHinta 2,45/kpl106,52/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka tomaattimurska 500 gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Pirkka valkosipulijauhe 34gHinta 1,15/kpl33,82/kg
- Pirkka sipulijauhe 35gHinta 0,79/kpl22,57/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Parhaat cheddar 200gHinta 5,59/kpl27,95/kg
- Pysyvästi edullinenSnellman pepperoni 100gHinta 2,59/kpl25,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Hungry Chef pizzajauho 750gHinta 3,15/kpl4,20/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Meira oregano 5g pussi mausteHinta 0,68/kpl136,00/kg
- Meira Oregano 6g tölkki mausteHinta 1,79/kpl298,33/kg
- Santa Maria Chilihiutaleet Luomu, purkki 27gHinta 2,99/kpl110,74/kg
- Mutti tomaattimurska 2x210gHinta 1,65/kpl3,93/kg
- Pysyvästi edullinenMutti tomaattimurska 400gHinta 1,05/kpl2,63/kg
- Meira valkosipulijauhe 40g pussi mausteHinta 1,35/kpl33,75/kg
- Santa Maria Valkosipulijauhe Luomu, purkki 46gHinta 3,15/kpl68,48/kg
- Meira Sipulijauhe 30g pussi mausteHinta 0,85/kpl28,33/kg
- Santa Maria sipulijauhe 30gHinta 0,89/kpl29,67/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Valio Salaneuvos® Cheddar 350 gHinta 5,55/kpl15,86/kg
- Cathedral City cheddar 200g extra matureHinta 5,45/kpl27,25/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(17 arviota)
- yli 60 min4,6(74 arviota)
- yli 60 min4,5(23 arviota)
- yli 60 min3,4(17 arviota)
- Videoyli 60 min4,6(95 arviota)
- yli 60 min3,1(24 arviota)
- 30 - 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,4(199 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (159 arviota)
- TP1 vuosi sittenTäydellinen pannupitsa!
- pitsamies672 vuotta sittenHyvää, lapset tykkäsivät
- Mozzarella2 vuotta sittenTästä pohjasta on tullut lemppari ja sillä tehdään nykyisin aina pizzat. Hyvä ja helppo!
- ioda2 vuotta sittenTeen nyt nejättä kertaa. Koko perheen suosikki!
- Parhaan Pizzapohjan metsästäjä4 vuotta sittenPelkälle pohjalle annan 5 tähteä! Testasin eilen ja laitoin omat täytteet tomaattikastikkeen jämistä jääkaapista ja oli kyllä paras pohja mitä olen tähän asti testannut. Jää mukavasti vähän paksummaksi, mutta kuitenkin ihan mielettömän rapeaksi. Tulee mieleen vähän paremmat pannupizzat. Erittäin jees!
- Heikki4 vuotta sittenMaukas viikonloppuherkku!