Metsäsieni-vuohenjuustopizza Reseptin takana kumppani

Metsäsieni-vuohenjuustopizza

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Syksyn kotimaiset metsäsienet maistuvat myös rapeassa, aitoon italialaiseen pohjaan tehdyssä pizzassa. Herkullisen pizzan kruunaa suussa sulava vuohenjuusto.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Tomaattikastike

2 tlk (à 400 g)
 
kuorittuja tomaatteja
tai
1/2 rkl
 
hienoa merisuolaa
tai
1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
3
 
basilikanoksaa
tai
5
 
timjaminoksaa
tai

Taikina

3 dl
 
kylmää vettä
tai
1/2 rkl
 
hienoa merisuolaa
tai
2 tl (6 g)
 
kuivahiivaa
tai
7 dl (450 g)
 
vehnä- tai 00-jauhoja
tai
1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
2 tl
 
tai

Täyte

n. 3/4 l
 
metsäsieniä (tatti, suppilovahvero tai kanttarelli)
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
100 g
 
vuohenjuustoa
tai
1 pkt (à 200 g)
 
mozzarellaa
tai
2 ruukkua
 
rucolaa
tai
40 g
 
parmesaania lastuina
tai
3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
926 kJ / 222 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
4 g
Hiilihydraatit
23,1 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
7,8 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kaada säilyketomaatit kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää suola, sokeri, öljy, valkoviinietikka ja mustapippuri myllystä rouhittuna. Lisää valkosipuli, basilikan ja timjamin oksat ja siirrä kylmään maustumaan 2 tunniksi. Poista kokonaiset valkosipulit ja yrtit.

Tee taikina. Erota reseptin 3 desilitrasta 2 rkl vettä ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää loput vedestä. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa matalla teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja vaivaa taikinaa, kunnes suola on imeytynyt siihen. Lisää oliivi- ja tryffeliöljy ja jatka vaivausta kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa taikinaa maksimiteholla kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Anna kohota liinan alla 1 tunti.

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli, paista oliiviöljyssä 3 minuuttia tai kunnes sienissä on hyvä paistopinta.

Jaa taikina 4 osaan. Ripottele alustalle vehnäjauhoja ja levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Levitä tomaattikastike pohjien päälle, lisää murustettu vuohenjuusto ja sienet. Paista pohjia tasalämmöllä 250 tai kiertoilmauunissa 225 asteessa 6 minuuttia. Revi mozzarella paloiksi, lisää pizzan päälle ja paista vielä 4 minuuttia.

Lisää lopuksi rucola, parmesaani, muutama tippa oliiviöljyä ja mustapippuri myllystä.

Astetta mehevämpi pizzapohja syntyy samalla reseptillä 48 tunnissa. Valmista taikina kuten edellä kuitenkin niin, että kuivahiivaa on puolet eli 3 g reseptin määrästä. Siirrä taikina vaivauksen jälkeen ilman kohotusta ilmatiiviiseen rasiaan vuorokaudeksi. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile varovasti palloiksi ja siirrä uudestaan kylmään vuorokaudeksi. Nosta taikina huoneenlämpöön 2 tuntia ennen pizzan valmistusta. Levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota 30 minuuttia. Jatka valmistusta reseptin mukaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy (98 %) tryffeli 250ml
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/l
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
  • Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikas
    Hinta 1,35/kpl
    1,69/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,95/kpl
    59,00/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (22 arviota)