Parsapizza
Valkoinen pizza ei kaipaa tomaattikastiketta! Sitruunalla ja parmesaanilla maustettu ranskankerma on täydellinen peti parsalle.
2 kpl30 - 60 min
Ainekset
2 kpl
Taikina
- 2dlvettä
- 2tlkuivahiivaa
- 3-3 1/2dlpizzajauhoja
- 1dlPirkka ruisjauhoja
- 1/4tlsuolaa
- 1rkloliiviöljyä
Täyte
- 500gvihreää parsaa
- 1rkloliiviöljyä
- 1/4tlsormisuolaa
- 3/4dlPirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
- 1luomusitruuna
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/4tlmustapippuria
- 2rklpinjansiemeniä
- 1/2dlbasilikanlehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään pizza jauhoja ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää loput suola ja jauhoista, vaivaa taikinaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä, peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Kuumenna sillä aikaa uuni 225-asteiseksi. Laita tyhjä pelti uuniin kuumenemaan.
- Huuhdo parsat ja napsauta kovat kannat pois. Kuori parsat halutessasi. Jos parsat ovat hoikkia, voit laittaa ne pizzaan kokonaisina. Leikkaa paksummat parsat pituussuunnassa puoliksi. Pyöräytä parsat öljyssä ja mausta sormisuolalla.
- Raasta parmesaanijuusto ja sitruunan kuori. Sekoita ne ranskankerman joukkoon. Mausta seos mustapippurilla.
- Jaa kohonnut taikina kahteen palaan ja kauli ne leivinpaperin päällä pyöreiksi pizzoiksi.
- Levitä pinnalle ranskankerma ja lisää parsat. Ota kuuma pelti uunista ja siirrä pizza leivinpaperin kanssa pellille. Mausta mustapippurilla.
- Paista 8-9 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä. Purista päälle vielä sitruunasta mehua. Paista toinen pizza samoin.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa kiertoilmatoiminnolla 200 asteessa.Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aivan ihanan makuista. Uusi kokeilu meillä tälläinen valkoinen pitsa. Useamman kerran jo tehty tätä!