ParsapizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsapizza

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Valkoinen pizza ei kaipaa tomaattikastiketta! Sitruunalla ja parmesaanilla maustettu ranskankerma on täydellinen peti parsalle.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

2 kpl

Taikina

2 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
kuivahiivaa
tai
3–3 1/2 dl
 
pizzajauhoja
tai
1 dl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Täyte

500 g
 
vihreää parsaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/4 tl
 
sormisuolaa
tai
3/4 dl
 
Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
tai
1
 
luomusitruuna
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
pinjansiemeniä
tai
1/2 dl
 
basilikanlehtiä
tai

Ravintosisältö

Energia
934 kJ / 223 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
3,3 g
Hiilihydraatit
22,4 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
7,6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään pizza jauhoja ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää loput suola ja jauhoista, vaivaa taikinaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä, peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Kuumenna sillä aikaa uuni 225-asteiseksi. Laita tyhjä pelti uuniin kuumenemaan.

Huuhdo parsat ja napsauta kovat kannat pois. Kuori parsat halutessasi. Jos parsat ovat hoikkia, voit laittaa ne pizzaan kokonaisina. Leikkaa paksummat parsat pituussuunnassa puoliksi. Pyöräytä parsat öljyssä ja mausta sormisuolalla.

Raasta parmesaanijuusto ja sitruunan kuori. Sekoita ne ranskankerman joukkoon. Mausta seos mustapippurilla.

Jaa kohonnut taikina kahteen palaan ja kauli ne leivinpaperin päällä pyöreiksi pizzoiksi.</