• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
GrillikasviscalzoneReseptin teki kumppani

Grillikasviscalzone

Calzone on taitettu, täytetty pizzaleipä. Leivo se vaihteeksi hartaasti kohotettuun artesaanipohjaan ja täytä kauden kasviksilla.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/5tlkuivahiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1 3/4dlkylmää vettä
    • 1/2rklöljyä

Täyte

    • 1prk(390 g)Pirkka pizzakastiketta
    • 1/2paprika
    • 1/2kesäkurpitsa
    • 10miniluumutomaattia
    • 2tlöljyä
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlgrillimaustetta
    • 1rsminimozzarellaa
    • 1/2dlparmesaania
    • 10tuoretta basilikanlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa lisää öljy. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta pallot jauhotetulle pöydälle ja ripottele päälle hiukan jauhoja. Peittele kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.
  3. Taikinoiden kohotessa esivalmistele kasvikset. Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Paahda kasviksia kuumassa grillissä muutamien minuuttien ajan, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Pirskottele päälle hiukan öljyä sekä oreganoa ja grillimaustetta.
  4. Nosta taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Painele pohja kevyin sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Tee samoin myös toinen pizzapohja.
  5. Levitä pohjille pizzakastike. Jaa paahdetut kasvikset pohjien puolikkaille. Revi päälle mozzarellaa ja raasta parmesaania. Levitä lopuksi basilikanlehdet.
  6. Taita pohjan toinen puoli täytteiden päälle ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Vedä pizza leivinpaperin avulla uunipellille. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua