GrillikasviscalzoneReseptin takana kumppani

Grillikasviscalzone

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Calzone on taitettu, täytetty pizzaleipä. Leivo se vaihteeksi hartaasti kohotettuun artesaanipohjaan ja täytä kauden kasviksilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

2 kpl
3 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/5 tl
 
kuivahiivaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 3/4 dl
 
kylmää vettä
tai
1/2 rkl
 
öljyä
tai

Täyte

1 prk (390 g)
 
Pirkka pizzakastiketta
tai
1/2
 
paprika
tai
1/2
 
kesäkurpitsa
tai
10
 
miniluumutomaattia
tai
2 tl
 
öljyä
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
tai
1 rs
 
minimozzarellaa
tai
1/2 dl
 
parmesaania
tai
10
 
tuoretta basilikanlehteä
tai

Ravintosisältö

Energia
525 kJ / 126 kcal
Rasva
4,4 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
5,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa lisää öljy. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta pallot jauhotetulle pöydälle ja ripottele päälle hiukan jauhoja. Peittele kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.

Taikinoiden kohotessa esivalmistele kasvikset. Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Paahda kasviksia kuumassa grillissä muutamien minuuttien ajan, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Pirskottele päälle hiukan öljyä sekä oreganoa ja grillimaustetta.

Nosta taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Painele pohja kevyin sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Tee samoin myös toinen pizzapohja.

Levitä pohjille pizzakastike. Jaa paahdetut kasvikset pohjien puolikkaille. Revi päälle mozzarellaa ja raasta parmesaania. Levitä lopuksi basilikanlehdet.

Taita pohjan toinen puoli täytteiden päälle ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Vedä pizza leivinpaperin avulla uunipellille. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Paprika punainen ulkomainen
    Etuhinta n. 0,22/kpl
    1,49/kg
    norm. n. 0,37/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka Parhaat pizzakastike 390g Pizzanpaistajat
    Hinta 1,69/kpl
    4,33/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Hinta 3,19/kpl
    25,52/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 0,82/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,59/kpl
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk Roosa nauha
    Hinta 1,99/kpl
    7,96/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,35/kpl
    30,68/kg
  • Paprika punainen
    Hinta n. 0,37/kpl
    2,49/kg
  • Paprika punainen Suomi
    Hinta n. 1,04/kpl
    6,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Pirkka pizzakastike 390g
    Hinta 1,95/kpl
    5,00/kg
  • Mutti pizzakastike 400g
    Hinta 1,75/kpl
    4,38/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Galbani Mozzarella Bufala Mini 150g
    Hinta 3,75/kpl
    25,00/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,50/kpl
    1,99/kg
  • Kesäkurpitsa luomu Suomi
    Hinta n. 1,37/kpl
    5,49/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,39/kpl
    31,59/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,09/kpl
    28,09/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (23 arviota)

  • MM
    4 vuotta sitten
    Miten monimozzarellaa revitään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    MM, tarkoitus on repiä minimozarellat pienemmiksi paloiksi. Voit toki halutessasi leikata ne pienemmiksi paloiksi veitsellä.