Grillikasviscalzone
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/5 tl | kuivahiivaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 3/4 dl | kylmää vettä tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
---|---|
1 prk (390 g) | Pirkka pizzakastiketta tai |
1/2 | paprika tai |
1/2 | kesäkurpitsa tai |
10 | miniluumutomaattia tai |
2 tl | öljyä tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | tai |
1 rs | minimozzarellaa tai |
1/2 dl | parmesaania tai |
10 | tuoretta basilikanlehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 525 kJ / 126 kcal |
Rasva | 4,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 15,5 g |
josta sokereita | 3 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa lisää öljy. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta pallot jauhotetulle pöydälle ja ripottele päälle hiukan jauhoja. Peittele kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.
Taikinoiden kohotessa esivalmistele kasvikset. Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Paahda kasviksia kuumassa grillissä muutamien minuuttien ajan, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Pirskottele päälle hiukan öljyä sekä oreganoa ja grillimaustetta.
Nosta taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Painele pohja kevyin sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Tee samoin myös toinen pizzapohja.
Levitä pohjille pizzakastike. Jaa paahdetut kasvikset pohjien puolikkaille. Revi päälle mozzarellaa ja raasta parmesaania. Levitä lopuksi basilikanlehdet.
Taita pohjan toinen puoli täytteiden päälle ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Vedä pizza leivinpaperin avulla uunipellille. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Paprika punainen ulkomainenEtuhinta n. 0,22/kpl1,49/kgnorm. n. 0,37/kpl
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka Parhaat pizzakastike 390g PizzanpaistajatHinta 1,69/kpl4,33/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinenHinta 3,19/kpl25,52/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 0,82/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk Roosa nauhaHinta 1,99/kpl7,96/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,37/kpl2,49/kg
- Paprika punainen SuomiHinta n. 1,04/kpl6,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka pizzakastike 390gHinta 1,95/kpl5,00/kg
- Mutti pizzakastike 400gHinta 1,75/kpl4,38/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Galbani Mozzarella Bufala Mini 150gHinta 3,75/kpl25,00/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,50/kpl1,99/kg
- Kesäkurpitsa luomu SuomiHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(21 arviota)
- yli 60 min3,9(68 arviota)
- 30 - 60 min4,3(29 arviota)
- yli 60 min3,9(20 arviota)
- yli 60 min4,0(14 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(53 arviota)
- 30 - 60 min3,9(39 arviota)
Arvostele resepti
- MM4 vuotta sittenMiten monimozzarellaa revitään?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMM, tarkoitus on repiä minimozarellat pienemmiksi paloiksi. Voit toki halutessasi leikata ne pienemmiksi paloiksi veitsellä.