GrillikasviscalzoneReseptin takana kumppani

Grillikasviscalzone

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Calzone on taitettu, täytetty pizzaleipä. Leivo se vaihteeksi hartaasti kohotettuun artesaanipohjaan ja täytä kauden kasviksilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

2 kpl
3 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/5 tl
 
kuivahiivaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 3/4 dl
 
kylmää vettä
tai
1/2 rkl
 
öljyä
tai

Täyte

1 prk (390 g)
 
Pirkka pizzakastiketta
tai
1/2
 
paprika
tai
1/2
 
kesäkurpitsa
tai
10
 
miniluumutomaattia
tai
2 tl
 
öljyä
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
tai
1 rs
 
minimozzarellaa
tai
1/2 dl
 
parmesaania
tai
10
 
tuoretta basilikanlehteä
tai

Ravintosisältö

Energia
525 kJ / 126 kcal
Rasva
4,4 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
5,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa lisää öljy. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta pallot jauhotetulle pöydälle ja ripottele päälle hiukan jauhoja. Peittele kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.

Taikinoiden kohotessa esivalmistele kasvikset. Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Paahda kasviksia kuumassa grillissä muutamien minuuttien ajan, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Pirskottele päälle hiukan öljyä sekä oreganoa ja grillimaustetta.

Nosta taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Painele pohja kevyin sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Tee samoin myös toinen pizzapohja.

Levitä pohjille pizzakastike. Jaa paahdetut kasvikset pohjien puolikkaille. Revi päälle mozzarellaa ja raasta parmesaania. Levitä lopuksi basilikanlehdet.

Taita pohjan toinen puoli täytteiden päälle ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Vedä pizza leivinpaperin avulla uunipellille. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka Parhaat pizzakastike 390g Pizzanpaistajat
    Hinta 1,99/kpl
    5,10/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 3,19/kpl
    39,88/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,19/kpl
    27,05/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pirkka pizzakastike 390g
    Hinta 1,85/kpl
    4,74/kg
  • Mutti klassinen pizzakastike 400g
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/kg
  • Paprika punainen pakattu ulkomainen
    Hinta n. 0,73/kpl
    4,89/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,70/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen miniluumutomaatti 230g 1lk
    Hinta 5,49/kpl
    23,87/kg
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Hinta 3,19/kpl
    25,52/kg
  • La Contadina burrata di bufala 125g
    Hinta 5,09/kpl
    40,72/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,59/kpl
    50,60/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (23 arviota)

  • MM
    5 vuotta sitten
    Miten monimozzarellaa revitään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    MM, tarkoitus on repiä minimozarellat pienemmiksi paloiksi. Voit toki halutessasi leikata ne pienemmiksi paloiksi veitsellä.