Donitsit
- Annosmäärän. 23 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit.
Ainekset
n. 23 kpl
- 50 g Pirkka leivontamargariinia
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl kevytkermaa tai maitoa
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Valkosuklaakuorrutus
- 1 pkt (100 g) Fazer valkoista leivontasuklaata
Mustikkakuorrutus
- 2 rkl mustikkamehutiivistettä
- 2 dl tomusokeria
Pinnalle
- koristeströsseleitä
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
- Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2–3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1–2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
- Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apunakäyttäen ja koristele pinta strösseleillä. Anna kovettua.
- Valmista mustikkakuorrutus sekoittamalla tiiviste ja tomusokeri keskenään. Kuorruta kuten suklaadonitsit.
- Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinä
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Plussa-etu −16 %Pirkka Leppis Strösseli salmiakki-mansikka 50gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,49/kpl (29,80/kg)
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 4,15/kpl10,38/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1lHinta 7,59/kpl7,59/l
- Keiju rypsiöljy 1lHinta 5,45/kpl5,45/l
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,65/kpl16,50/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Plussa-etu −16 %Pirkka Amppari Mansikka-sitrus strösseli 50gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,49/kpl (29,80/kg)
- Meira kirjava strösseli 55g leivontakoriste pussiHinta 1,25/kpl22,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(37 arviota)
- yli 60 min4,0(340 arviota)
- yli 60 min3,9(216 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,1(164 arviota)
- 30 - 60 min3,7(71 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (329 arviota)
- Adam8 kuukautta sittenTestasin Toussaint päivänä ja oli muuten hyvää mutta kuorrutus vähän liian makee!
- Tilatkaa patopsa youtubssa!!1 vuosi sittenTein normaalin mut ei ihan paras nii laitoin toisen lusikallisen kardemummaa ja toisen desilitran maitoa ja tuli ihan herkkua!
- Vappustelija1 vuosi sittenVähän kuivia tuli vaikka laitoin hieman vähemmän jauhoja kuin ohjeessa. Tulee syötyä kuitenkin. :)
- susanna2 vuotta sittenolihelppo
- .....moii4 vuotta sittenOli ihan paras ja mun mielestä helppo tehä. Aloin tekee nääitä eilen ja katoin tänään kommemteja että tämä resepti on 2017 asti. Mutta silti hyvää 🖤
- afjwoefpofe6 vuotta sittendonitsit on parhaita
- ok6 vuotta sittenok
- Tree6 vuotta sittenTein samalla ohjeella lopputulos ihan ok
- 55945+)=54=(=447()57%(()457:(+558%+5/87::7 vuotta sittenItse olen tehnyt todella hyviä donitseja ja niistä tuli todella hyviä ja maukkaita.
- donitsi7 vuotta sittenIhan hyvä ja Oli aivan paras ❤
- Kettu7 vuotta sittenOli aivan paras ❤
- Moi7 vuotta sittenHyvä resepti
- Ida iitukka7 vuotta sittenOli tosi hyvä testasin. Mutta se kuorrutus oli vähän liian makeaa🍦🍡
- donitsihirmu7 vuotta sittenOli ihan taivaallisia. Tein äidille äitienpäivälahjaksi. ❤
- Leipuri7 vuotta sittenDonitsit voi tehdä myös pyörittelemällä taikinasta palleroita ja tekemällä reiän keskelle. Toki ne voi jättää myös palloiksi
- Hilla8 vuotta sittenDonitsien reiät voi tehdä omenaporalla.
- @kokki8 vuotta sittenHyvä resepti