Donitsit
Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit.
- n. 23 kpl
- yli 60 min
- 139 kcal / annos (35g)
Ainekset
n. 23 kpl
- 1dlsokeria
- 2kananmunaa
- 7dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/2tlsuolaa
- 2dlkevytkermaa tai maitoa
Paistamiseen
- 1lrypsiöljyä
Valkosuklaakuorrutus
- 1pkt(100 g)Fazer valkoista leivontasuklaata
Mustikkakuorrutus
- 2rklmustikkamehutiivistettä
- 2dltomusokeria
Pinnalle
- koristeströsseleitä
Valmistus
yli 60 min- Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
- Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
- Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apunakäyttäen ja koristele pinta strösseleillä. Anna kovettua.
- Valmista mustikkakuorrutus sekoittamalla tiiviste ja tomusokeri keskenään. Kuorruta kuten suklaadonitsit.
- Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinäKategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 35g100 g
- 139 kcal581 kJ
- Proteiinia 2,09 g
- Hiilihydraatteja15,8 g
- Rasvaa7,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli ihan paras ja mun mielestä helppo tehä. Aloin tekee nääitä eilen ja katoin tänään kommemteja että tämä resepti on 2017 asti. Mutta silti hyvää 🖤
donitsit on parhaita
ok
Tein samalla ohjeella lopputulos ihan ok
Itse olen tehnyt todella hyviä donitseja ja niistä tuli todella hyviä ja maukkaita.
Ihan hyvä ja Oli aivan paras ❤
Oli aivan paras ❤
Hyvä resepti
Oli tosi hyvä testasin. Mutta se kuorrutus oli vähän liian makeaa🍦🍡
Oli ihan taivaallisia. Tein äidille äitienpäivälahjaksi. ❤
Donitsit voi tehdä myös pyörittelemällä taikinasta palleroita ja tekemällä reiän keskelle. Toki ne voi jättää myös palloiksi
Donitsien reiät voi tehdä omenaporalla.
Hyvä resepti