Hyppää sisältöön
DonitsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Donitsit

  • Annosmäärän. 23 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit.

    Ainekset

    n. 23 kpl
    • 50 g Pirkka leivontamargariinia
    • 1 dl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 7 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • 1 tl vanilliinisokeria
    • 1/2 tl suolaa
    • 2 dl kevytkermaa tai maitoa

    Paistamiseen

    • 1 l rypsiöljyä

    Valkosuklaakuorrutus

    • 1 pkt (100 g) Fazer valkoista leivontasuklaata

    Mustikkakuorrutus

    Pinnalle

    • koristeströsseleitä

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
    2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
    3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2–3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1–2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
    4. Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apunakäyttäen ja koristele pinta strösseleillä. Anna kovettua.
    5. Valmista mustikkakuorrutus sekoittamalla tiiviste ja tomusokeri keskenään. Kuorruta kuten suklaadonitsit.
    6. Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.
    Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinä

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (332 arviota)

    • Adam
      11 kuukautta sitten
      Testasin Toussaint päivänä ja oli muuten hyvää mutta kuorrutus vähän liian makee!
    • Tilatkaa patopsa youtubssa!!
      2 vuotta sitten
      Tein normaalin mut ei ihan paras nii laitoin toisen lusikallisen kardemummaa ja toisen desilitran maitoa ja tuli ihan herkkua!
    • Vappustelija
      2 vuotta sitten
      Vähän kuivia tuli vaikka laitoin hieman vähemmän jauhoja kuin ohjeessa. Tulee syötyä kuitenkin. :)
    • susanna
      2 vuotta sitten
      olihelppo
    • .....moii
      4 vuotta sitten
      Oli ihan paras ja mun mielestä helppo tehä. Aloin tekee nääitä eilen ja katoin tänään kommemteja että tämä resepti on 2017 asti. Mutta silti hyvää 🖤
    • afjwoefpofe
      6 vuotta sitten
      donitsit on parhaita
    • ok
      6 vuotta sitten
      ok
    • Tree
      6 vuotta sitten
      Tein samalla ohjeella lopputulos ihan ok
    • 55945+)=54=(=447()57%(()457:(+558%+5/87::
      7 vuotta sitten
      Itse olen tehnyt todella hyviä donitseja ja niistä tuli todella hyviä ja maukkaita.
    • donitsi
      7 vuotta sitten
      Ihan hyvä ja Oli aivan paras ❤
    • Kettu
      7 vuotta sitten
      Oli aivan paras ❤
    • Moi
      7 vuotta sitten
      Hyvä resepti
    • Ida iitukka
      8 vuotta sitten
      Oli tosi hyvä testasin. Mutta se kuorrutus oli vähän liian makeaa🍦🍡
    • donitsihirmu
      8 vuotta sitten
      Oli ihan taivaallisia. Tein äidille äitienpäivälahjaksi. ❤
    • Leipuri
      8 vuotta sitten
      Donitsit voi tehdä myös pyörittelemällä taikinasta palleroita ja tekemällä reiän keskelle. Toki ne voi jättää myös palloiksi
    • Hilla
      8 vuotta sitten
      Donitsien reiät voi tehdä omenaporalla.
    • @kokki
      8 vuotta sitten
      Hyvä resepti