• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Donitsit

Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit.
Donitsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 23 kpl
  • yli 60 min
  • 139 kcal / annos (35g)

Ainekset

n. 23 kpl
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 7dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2dlkevytkermaa tai maitoa

Paistamiseen

    • 1lrypsiöljyä

Valkosuklaakuorrutus

    • 1pkt(100 g)Fazer valkoista leivontasuklaata

Mustikkakuorrutus

Pinnalle

    • koristeströsseleitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
  3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  4. Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apunakäyttäen ja koristele pinta strösseleillä. Anna kovettua.
  5. Valmista mustikkakuorrutus sekoittamalla tiiviste ja tomusokeri keskenään. Kuorruta kuten suklaadonitsit.
  6. Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinä

Ravintosisältö perannos 35g100 g

  • 139 kcal581 kJ
  • Proteiinia2,09 g
  • Hiilihydraatteja15,8 g
  • Rasvaa7,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille79