• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaadonitsit

Suklaakuorrutteiset donitsit koristeellaan pistaasi- ja hasselpähkinärouheella. Tämäkin resepti vain n. 0,35€/annos*.
Suklaadonitsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 24 kpl
  • yli 60 min
  • 576 kcal / 100 g

Ainekset

n. 24 kpl
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 7dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • tai
    • maitoa

Paistamiseen

    • 1lrypsiöljyä

Tummasuklaakuorrutus

    • 100gFazer tummaa leivontasuklaata

Maitosuklaakuorrutus

    • 100gFazer Sininen maitosuklaata

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
  3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  4. Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Kuori pistaasit ja rouhi ne veitsellä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apuna käyttäen ja koristele pinta rouhituilla pistaaseilla tai mantelirouheella. Anna kovettua.
  5. Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 576 kcal2 410 kJ
  • Proteiinia4,28 g
  • Hiilihydraatteja26,1 g
  • Rasvaa51,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14
  • kokki15.4.2017

    Olen kova leipomaan ja ruokaa laittamaan,kokeilen aina kaikkia uusia reseptejä,sekä kehitän uusia ja vaihtelen eri aineita keskenään muodostaen uusia ruokia ja leivonnaisia ja leipiä. Nämä ovat hyviä reseptejä,joita voi myös soveltaa makujen mukaan. Vain taivas on rajana,kannattaa kokeilla.

  • kotileipuri15.4.2017

    Kaikkia munkkireseptejä olen kokeillut ja hyviksi todennut.Olen valmistanut myös kinuski ja toffee kuorrutetta päälle toimii,ihan taivaallisen hyvää.jos haluaa voi kokeilla myös valkosuklaata sulattaa päälle sekin toimii,tosin nämä ovat aika makeita täytyy tykätä makeasta,muuten aika ätlyn makeaa.