• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Donitsit donitsipellillä

Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Kuorruta rinkulat herkuiksi kinuski- tai mansikkakuorrutteella. Noin 0,20€/kpl.
Donitsit donitsipellillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 kplOsta

Taikina

Voiteluun

    • 1-2rklvoita

Kinuskikuorrutus

Mansikkakuorrutus

    • 3dlmansikanmakuista tomusokeria
    • n. 3rklvettä

Lisäksi

    • 25gvalkosuklaata
    • Dr. Oetker Summer -koristerakeita
    • donitsipelti

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä ja kananmuna jauhoseokseen.
  2. Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
  3. Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.
  4. Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Mittaa mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon. Lisää vesi tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.
  6. Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kinuskiin tai mansikkakuorrutteeseen ja koristele koristerakeilla. Anna kuorrutteen kuivua ja koristele vielä sulatetulla valkosuklaalla.

Tiesitkö että...

Huom! Donitsipeltejä myydään K-citymarketeissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille34