Hyppää sisältöön
Donitsit donitsipellilläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Donitsit donitsipellillä

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Näyttävät donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Kuorruta rinkulat herkuiksi kinuskisella tai vaaleanpunaisella kuorrutteella.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 kpl

Taikina

3 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1/2 tl
 
ruokasoodaa
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai
50 g
 
voita
tai
1 1/2 dl
 
tai
1
 
kananmuna
tai

Voiteluun

1–2 rkl
 
voita
tai

Kinuskikuorrutus

1 dl
 
fariinisokeria
tai
1 dl
 
tai
50 g
 
valkosuklaata
tai

Vaaleanpunainen kuorrutus

3 dl
 
tomusokeria
tai
n. 2–3 rkl
 
vettä
tai
 
tai

Lisäksi

25 g
 
valkosuklaata
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
3 394 kJ / 813 kcal
Rasva
30 g
josta tyydyttynyttä
18,3 g
Hiilihydraatit
122,4 g
josta sokereita
89,5 g
Proteiini
11 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Taikina

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä ja kananmuna jauhoseokseen.
Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia.

Kinuskikuorrutus

Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vaaleanpunainen kuorrutus

Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää ensin puolet vedestä samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen geeliväriä tippa kerrallaan, kunnes kuorrutteen väri on sopiva. Lisää loput vedestä tipoittain, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.