Donitsit donitsipellillä
Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Kuorruta rinkulat herkuiksi kinuskisella tai vaaleanpunaisella kuorrutteella. Noin 0,20€/kpl.
- 12 kpl
- yli 60 min
Ainekset
12 kpl
Taikina
- 1dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlruokasoodaa
- 1/2tlkardemummaa
- 50gvoita
- 1 1/2dlPirkka AB-piimää
- 1kananmuna
Voiteluun
- 1-2rklvoita
Kinuskikuorrutus
- 1dlfariinisokeria
- 50gvalkosuklaata
Vaaleanpunainen kuorrutus
- 3dltomusokeria
- n. 2-3rklvettä
- Dr. Oetker pinkkiä geeliväriä
Lisäksi
- 25gvalkosuklaata
- koristerakeita
Valmistus
yli 60 min- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä ja kananmuna jauhoseokseen.
- Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
- Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.
- Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää ensin puolet vedestä samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen geeliväriä tippa kerrallaan, kunnes kuorrutteen väri on sopiva. Lisää loput vedestä tipoittain, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.
- Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kinuskiin tai tomusokerikuorrutteeseen ja koristele koristerakeilla. Anna kuorrutteen kuivua ja koristele vielä sulatetulla valkosuklaalla.
Tiesitkö että...
Huom! Donitsipeltejä myydään K-citymarketeissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voiko tehdä ilman kananmunaa tai voiko munan korvata jotenkin?
Allergikko, reseptin toimivuus on testattu mainituilla aineksilla. Kananmunan voi halutessaan jättää pois, mutta kannattaa huomioida, että tällöin donitsien rakenne voi olla hieman hauraampi.
Vaikuttaako kinuskiin jotenkin jos käyttää laktoositonta kermaa?
Tietämätön, kyllä kinuskin teko onnistuu myös laktoosittomasta kuohukermasta tehtynä.
Tosi hyvää saako lisää
Voiko pirkan valmista kinuskikastiketta käyttää kuorrutteeseen?
Anna, Pirkan valmis kinuskikastike ei valitettavasti ole tarpeeksi paksua pysymään kuorrutteena donitsien päällä.
Ok
Ainakin Raisiosta löytyy tuommoinen pelti, liikkeestä nimeltään Inspiraatio. Turusta saattaa löytyä kupittaan Citymarketista tai Sokoksesta.
nam, harmillista kuulla että kinuskikuorrutteesta on tullut liian paksua. Kinuskin paksuuteen vaikuttavat keittoaika, se kuinka kovalla teholla kinuskia keittää sekä kerman tuoreus. Jos kuorrutteesta meinaa tulla liian paksua, voi kinuskia keittää lyhemmän ajan.
onkohan lie kinuskikuorrutteen määrät oikein..tulee näillä määrillä sen verran paksua että ei kyllä dippaaminen onnistu..maku on kyllä kohdallaan
Vaan kun ei tuosta lähikaupasta eikä kauempaakaan löytynyt tuota peltiä.