Donitsit donitsipellillä
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Näyttävät donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Kuorruta rinkulat herkuiksi kinuskisella tai vaaleanpunaisella kuorrutteella.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 kpl
Taikina | |
---|---|
3 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1/2 tl | ruokasoodaa tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
50 g | voita tai |
1 1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
Voiteluun | |
1–2 rkl | voita tai |
Kinuskikuorrutus | |
1 dl | fariinisokeria tai |
1 dl | tai |
50 g | valkosuklaata tai |
Vaaleanpunainen kuorrutus | |
3 dl | tomusokeria tai |
n. 2–3 rkl | vettä tai |
tai | |
Lisäksi | |
25 g | valkosuklaata tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 3 394 kJ / 813 kcal |
Rasva | 30 g |
josta tyydyttynyttä | 18,3 g |
Hiilihydraatit | 122,4 g |
josta sokereita | 89,5 g |
Proteiini | 11 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Taikina
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä ja kananmuna jauhoseokseen.
Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia.
Kinuskikuorrutus
Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaaleanpunainen kuorrutus
Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää ensin puolet vedestä samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen geeliväriä tippa kerrallaan, kunnes kuorrutteen väri on sopiva. Lisää loput vedestä tipoittain, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.