• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pormestarin pitko ja juhlasolmut

Pormestarin pullapitko kätkee sisälleen mehevän mantelimassatäytteen. Valmista osasta taikinaa solmupullia.
Pormestarin pitko ja juhlasolmut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 54 annosta
  • yli 60 min
  • 163 kcal / annos (40g)

Ainekset

54 annosta
    • 5dlmaitoa
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • 2dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 1rklkardemummaa
    • 1rklvanilliinisokeria
    • 2kananmunaa
    • 250gvoita tai margariinia
    • n. 15dlvehnäjauhoja (vajaa kilo)

Täyte

    • 300gmantelimassaa tai marsipaania

Voitelu

    • 1kananmuna

Koristelu

    • 1munanvalkuainen
    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • muutama tippasitruunanmehua tai vettä
    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42) astetta. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, vanilliinisokeri ja munat. Vatkaa joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot niin, että taikina on pehmeää ja sileää.
  2. Peitä taikina ja kohota sitä peitettynä noin puoli tuntia. Jaa taikina kahtia ja leivo toinen puoli muhkeaksi pitkoksi, toinen puoli pikkupulliksi.
  3. Kauli taikina pitkoa varten 30 x 60 cm levyksi. Jaa taikina pitkältä sivulta kolmeksi 10 cm:n levyiseksi suikaleeksi. Leivo mantelimassasta kolme sormenpaksuista, 60 cm pitkää tankoa. Nosta tangot taikinasuikaleille ja pyöritä mantelimassa taikinan sisään niin, että saat kolme pitkon säiettä. Letitä säikeillä pitko. Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja taivuta pitko hevosenkengän muotoon. Peitä pelti liinalla ja kohota lämpimässä paikassa hyvin.
  4. Leivo lopputaikinasta solmuja varten tanko ja jaa se 24 yhtäsuureen palaan. Leivo palat noin 25 cm pituisiksi nauhoiksi. Vedä nauhat löysään solmuun ja kohota ne hyvin peitettyinä.
  5. Voitele kohonneet pullat ja paista pitkoa 200- asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, pullia 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  6. Jäähdytä pullat peitettyinä. Sekoita sokerikuorrutusta varten kulhossa lusikalla valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää muutama tippa sitruunamehua tai vettä, jotta seos on juoksevaa. Valuta sokerikuorrutusta lusikalla ohuiksi raidoiksi pitkon ja pullien koristeeksi. Ripottele välittömästi koristerakeita solmujen pinnalle.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 163 kcal682 kJ
  • Proteiinia3,3 g
  • Hiilihydraatteja21,9 g
  • Rasvaa5,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1