Kokonaisena grillattu entrecôte  Reseptin takana kumppani

Kokonaisena grillattu entrecôte

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonaisena grillattu entrecôte kypsytetään meheväksi hiljalleen grillissä. Nauti liha esimerkiksi grillatun salaatin ja seesaminsiemenmajoneesin kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
2–2 1/2 kg
 
naudan entrecôtea
tai
2–3 rkl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
mustapippuria
tai

Glaseerauskastike

140 g
 
herkkusieniä
tai
4 (160 g)
 
salottisipulia
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
rypsiöljyä
tai
100 g
 
tai
2 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
2 ploa (à 0,33 l)
 
olutta
tai
2 l
 
lihalientä
tai
1 ruukku
 
timjamia
tai
4 rkl
 
hunajaa
tai
2 rkl
 
soijakastiketta
tai
4 rkl
 
voita
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 064 kJ / 254 kcal
Rasva
13 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
6,8 g
josta sokereita
5,8 g
Proteiini
26,5 g
Suola
4,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pilko herkkusienet, salotti- ja valkosipulit neljään osaan.

Kuullota herkkusieniä ja sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka kuullottamista 2 minuuttia.

Lisää valkoviinietikka ja anna kiehua kasaan kunnes nestettä jäljellä 1/3.

Lisää olut ja lihaliemi, anna kiehua kasaan kunnes nestettä on jäljellä 4 dl. Lisää timjaminoksat ja anna hautua matalalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Siivilöi neste toiseen kattilaan. Lisää hunaja ja soija. Vatkaa huoneenlämpöinen voi nesteeseen. Älä keitä. Mausta mustapippurilla.

Nosta liha lämpimään 2 tuntia ennen grillausta. Sekoita suola ja mustapippuri. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan.

Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri. Laske grillin lämpötila 80–100 asteeseen. Jos valmistat lihan hiilloksella, siirrä se epäsuoraan tuleen (ei suoraan tulen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle). Valele liha kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Käännä liha noin 20 minuutin välein ja valele glaseerauskastikkeella samalla. Kypsennä lihaa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta (noin 2 tuntia). Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Voit valmistaa lihan myös uunissa. Valmistele liha kuten edellä. Paista pannulla lihan kumpaankin puoleen hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa kunnes sisälämpötila on 54 astetta (noin 1 1/2–2 h). Valele lihaa glaseerauskastikkeella noin 20 minuutin välein. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tamminen naudan entrecotepala n.1kg
    Hinta n. 26,95/kpl
    26,95/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Rotukarjan ulkofile
    Hinta 39,95/kg
  • Naudan Entrecote pihvit
    Hinta 34,95/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (27 arviota)

  • eedi
    3 kuukautta sitten
    Kummallinen ohje. Parempi on hieroa rub-mauste vuorokautta ennen lihan pintaan. Sitten laitta uuniin pieneen lämpöön esim. 70 C kunnes sisälämpötila noin 50-55 astetta. Sitten pois uunista ja antaa jäähtyä noin 30 min. Grilli kuumaksi ja grillaa pintaan kauniin tumman paahdon - ja sitä glaseerauskastiketta voi käyttää, mutta ei sitä noin älyttömästi tarvita kuin ohjeessa. Oleellista on laittaa raaka (mutta maustettu) liha ensin uuniin pieneen lämpöön - ja vasta sitten grillaa. Näin sisälämpötila pysyy paremmin kontrollissa eikä pinta kuivu koppuraksi.
  • Juukeli
    1 vuosi sitten
    Kuka tämä reseptin on tehnyt? Mihin voita tarvitaan? Miksi noin paljon lihalientä? Saa ikuisuuden keittää noilla suhteilla, että alkaa oleen halutuissa mitoissa .
  • kokki?
    6 vuotta sitten
    Teiltä saa hyviä vinkkejä ,koska erikoisuudet ovat in.