• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kokonaisena grillattu entrecôteReseptin teki kumppani

Kokonaisena grillattu entrecôte

Kokonaisena grillattu entrecôte kypsytetään meheväksi hiljalleen grillissä. Nauti liha esimerkiksi grillatun salaatin ja seesaminsiemenmajoneesin kanssa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 2-2 1/2kgnaudan entrecôtea
    • 2-3rklsuolaa
    • 1rklmustapippuria

Glaseerauskastike

    • 140gherkkusieniä
    • 4(160 g)salottisipulia
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1dlrypsiöljyä
    • 100gtomaattipyreetä
    • 2dlvalkoviinietikkaa
    • 2ploa(à 0,33 l)olutta
    • 2llihalientä
    • 1ruukkutimjamia
    • 4rklhunajaa
    • 2rklsoijaa
    • 4rklvoita
    • 1tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pilko herkkusienet, salotti- ja valkosipulit neljään osaan.
  2. Kuullota herkkusieniä ja sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka kuullottamista 2 minuuttia.
  3. Lisää valkoviinietikka ja anna kiehua kasaan kunnes nestettä jäljellä 1/3.
  4. Lisää olut ja lihaliemi, anna kiehua kasaan kunnes nestettä on jäljellä 4 dl. Lisää timjaminoksat ja anna hautua matalalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Siivilöi neste toiseen kattilaan. Lisää hunaja ja soija. Vatkaa huoneenlämpöinen voi nesteeseen. Älä keitä. Mausta mustapippurilla.
  5. Nosta liha lämpimään 2 tuntia ennen grillausta. Sekoita suola ja mustapippuri. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan.
  6. Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri. Laske grillin lämpötila 80-100 asteeseen. Jos valmistat lihan hiilloksella, siirrä se epäsuoraan tuleen (ei suoraan tulen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle). Valele liha kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Käännä liha noin 20 minuutin välein ja valele glaseerauskastikkeella samalla. Kypsennä lihaa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta (noin 2 tuntia). Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  7. Voit valmistaa lihan myös uunissa. Valmistele liha kuten edellä. Paista pannulla lihan kumpaankin puoleen hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa kunnes sisälämpötila on 54 astetta (noin 1 1/2-2 h). Valele lihaa glaseerauskastikkeella noin 20 minuutin välein. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua