Dumplings-taikinaReseptin teki kumppani

Dumplings-taikina

Aasialaiset dumplingit vaativat vähän sormityötä, mutta valmistuvat suhteellisen vähällä vaivalla. Tee taikinaa isompi satsi ja täytä haluamallasi täytteillä.

  • 30 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

30 kpl
    • 6dlPirkka vehnäjauhoja
    • n. 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo halkaisijaltaan 10-12 cm:n kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Jaa täytettä taikinalle ja painele reunat tiukasti kiinni. Nosta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
  3. Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu