Dumplings-taikinaReseptin takana kumppani

Dumplings-taikina

  • Annosmäärä30 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Aasialaiset dumplingit vaativat vähän sormityötä, mutta valmistuvat suhteellisen vähällä vaivalla. Tee taikinaa isompi satsi ja täytä haluamallasi täytteillä.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

30 kpl
6 dl
 
tai
n. 2 1/2 dl
 
kylmää vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
875 kJ / 209 kcal
Rasva
1,2 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
40 g
josta sokereita
0,2 g
Proteiini
7,9 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.

Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo halkaisijaltaan 10–12 cm:n kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Jaa täytettä taikinalle ja painele reunat tiukasti kiinni. Nosta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.

Keitä dumplingsit 2–3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,8 (70 arviota)

  • Aulikki W.
    1 vuosi sitten
    Miten niin mykyt ovat Aasiasta tulleet meille? Kyllä mykyjä on meidän suvussa tehty jo 1900-luvun alussa. Väittäisin reseptin kulkeutuneen keski-euroopasta tai Eestistä meille. Pienenä en pitänyt ykyistä, mutta nyt kaipaan mummoni tekemiä ruokia ja harmittaa, ettei hänen tekemiensä ruokien reseptejä ole kukaan tallettanut. En saa ruokiin sitä ihanaa makua, jonka lapsuudestani muistan. Olen tyytyväinen k-keittiön tarjoamiin resepteihin, mutta tuo Aasia häiritsi tässä tapauksessa... 😁 Kiitos näistä!