Dumplings-taikina
Aasialaiset dumplingit vaativat vähän sormityötä, mutta valmistuvat suhteellisen vähällä vaivalla. Tee taikinaa isompi satsi ja täytä haluamallasi täytteillä.
- 30 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
30 kpl
- n. 2 1/2dlkylmää vettä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
- Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo halkaisijaltaan 10-12 cm:n kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Jaa täytettä taikinalle ja painele reunat tiukasti kiinni. Nosta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
- Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi