Hyppää sisältöön
Voitaikina Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Voitaikina

  • Valmistusaikayli 60 min
Itse tehty voitaikina vaatii hiukan vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Voitaikinasta syntyvät niin parhaat joulutortut, kuin suolaiset pasteijatkin.

    Ainekset

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Nypi jauhot ja 100 g voita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi nopeasti joukkoon. Muotoile taikina kelmun sisään levyksi ja nosta pakastimeen noin 10 minuutiksi.
    2. Kauli taikina noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
    3. Viipaloi kylmä voi esimerkiksi juustohöylällä ja lado viipaleet vinottain taikinalevyn keskelle neliön muotoon. Taita taikinan nurkat rasvan päälle kirjekuoren tapaan.
    4. Ripottele taikinan kummallekin puolelle jauhoja ja kauli taikinalevyä ohuemmaksi. Kauli varovasti kulmia kohden, jotta rasva pysyy sisällä. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois ja taita levy kolmeen osaan.
    5. Jauhota taikinalevy ja kauli ohuemmaksi. Taittele kolmeen osaan ja kaaviloi. Taita taikina vuorotellen eri suuntiin. Taita taikina vielä kolmeen osaan ja nosta kelmussa pakastimeen noin 15 minuutiksi.
    6. Kauli jäähtynyt taikina taas levyksi ja taita kolmeen osaan. Toista taittelu ja kauliminen vielä 2 kertaa. Paketoi taikina kelmuun ja anna levätä pakastimessa 15 minuuttia.
    7. Kauli valmis taikina kahdessa osassa ohueksi levyksi ja muotoile haluamasi muotoisia leivonnaisia, esimerkisi joulutorttuja. Voitele kananmunalla ja paista 250-asteessa leivonnaisten koosta riippuen noin 8–12 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (70 arviota)

    • SeHe
      6 vuotta sitten
      Kuulostaa aika monimutkaiselta! Äitini sanoi että kun hän aikanaan teki itse voitaikinan, se vaati aikaa ja kärsivällisyyttä. Maku on varmasti parempi kuin ostotaikinoissa:) Saa nähdä tuleeko kokeiltua? Torttuja menee kyllä nykyään hyvin vähänettä jospa sittenkin...