Voitaikina
- Valmistusaikayli 60 min
Itse tehty voitaikina vaatii hiukan vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Voitaikinasta syntyvät niin parhaat joulutortut, kuin suolaiset pasteijatkin.
Ainekset
- 300 g Pirkka voita (kylmää ja kovaa)
- 300 g (n. 5 dl) Pirkka vehnäjauhoja
- 2 dl kylmää vettä
Valmistus
yli 60 min
- Nypi jauhot ja 100 g voita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi nopeasti joukkoon. Muotoile taikina kelmun sisään levyksi ja nosta pakastimeen noin 10 minuutiksi.
- Kauli taikina noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Viipaloi kylmä voi esimerkiksi juustohöylällä ja lado viipaleet vinottain taikinalevyn keskelle neliön muotoon. Taita taikinan nurkat rasvan päälle kirjekuoren tapaan.
- Ripottele taikinan kummallekin puolelle jauhoja ja kauli taikinalevyä ohuemmaksi. Kauli varovasti kulmia kohden, jotta rasva pysyy sisällä. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois ja taita levy kolmeen osaan.
- Jauhota taikinalevy ja kauli ohuemmaksi. Taittele kolmeen osaan ja kaaviloi. Taita taikina vuorotellen eri suuntiin. Taita taikina vielä kolmeen osaan ja nosta kelmussa pakastimeen noin 15 minuutiksi.
- Kauli jäähtynyt taikina taas levyksi ja taita kolmeen osaan. Toista taittelu ja kauliminen vielä 2 kertaa. Paketoi taikina kelmuun ja anna levätä pakastimessa 15 minuuttia.
- Kauli valmis taikina kahdessa osassa ohueksi levyksi ja muotoile haluamasi muotoisia leivonnaisia, esimerkisi joulutorttuja. Voitele kananmunalla ja paista 250-asteessa leivonnaisten koosta riippuen noin 8–12 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min4,1(128 arviota)
- 30 - 60 min4,8(71 arviota)
- 30 - 60 min3,8(111 arviota)
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
- 30 - 60 min3,7(39 arviota)
- yli 60 min4,2(37 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (70 arviota)
- SeHe6 vuotta sittenKuulostaa aika monimutkaiselta! Äitini sanoi että kun hän aikanaan teki itse voitaikinan, se vaati aikaa ja kärsivällisyyttä. Maku on varmasti parempi kuin ostotaikinoissa:) Saa nähdä tuleeko kokeiltua? Torttuja menee kyllä nykyään hyvin vähänettä jospa sittenkin...