Mausteliemi pakasteravuille
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pakasterapujen elvytysliemi saa makua sitruksista, piparjuuresta ja korianterista. Koristele näyttävä rapuvati syötävillä kukilla ja limeviipaleilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (1 kg) | keitettyjä rapuja (pakaste) tai |
Mausteliemi | |
---|---|
2 | limettiä tai |
1 | sitruuna tai |
30 g | piparjuurta tai |
2 l | vettä tai |
2 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
1 ruukku | tuoretta korianteria tai |
1/2 dl | karkeaa merisuolaa tai |
1/2 dl | ruokosokeria tai |
1 rkl | murskattuja korianterinsiemeniä tai |
2–3 | laakerinlehteä tai |
Koristeluun | |
syötäviä kukkia tai | |
limetinviipaleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 490 kJ / 117 kcal |
Rasva | 1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 6,4 g |
josta sokereita | 6,2 g |
Proteiini | 18,7 g |
Suola | 5,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ravut pakkauksestaan ja valuta. Ravut voivat olla hieman kohmeisia.
Pese limetit ja sitruunat. Leikkaa sitruunasta kuoripaloja kuorimaveitsen tai juustohöylän avulla. Viipaloi limetit ja kuorittu sitruuna. Kuori ja viipaloi piparjuuri.
Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä liemi haaleaksi.
Laita ravut isoon kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna rapujen maustua jääkaapissa hyvin peitettynä yön yli.
Nostele ravut liemestä ja asettele kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati limetin viipaleilla ja syötävillä kukilla.
Pikasulatus onnistuu, kun laitat ravut vakuumipakkauksessaan kylmään veteen noin 3 tunniksi. Tarjoa rapujen kanssa esimerkiksi paahdettua leipää ja Pirkka Aioli valkosipulimajoneesia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,15/kpl13,47/l
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Meira Korianteri 9 gHinta 1,89/kpl210,00/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
- LimeHinta n. 0,36/kpl4,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 4,19/kpl27,95/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
- Santa Maria korianteri kokonainen 13gHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Korianteri 21g jauhettuHinta 0,69/kpl32,86/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(25 arviota)
- yli 60 min4,0(19 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,1(7 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (26 arviota)
- Jonna1 vuosi sittenKaukana perinteisestä ravunmausta; kannattaa kokeilla jos ei pidä pohjoismaalaisittain keitetyistä ravuista. Reseptin kuva on pelottava: jos ravun pyrstö on keittämisen jälkeen suora, se on keitetty kuolleena ja on vaara ruokamyrkytykselle. Tuosta tarjollepanosta en uskaltaisi syödä.
- Vihaan tilliä1 vuosi sittenResepti kuulostaa tosi hyvältä! Kyllä tilillä kyllästettyjä rapuliemiohjeita löytyy. Mukavaa, että K-ruoka tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja.
- Kräfta1 vuosi sittenEhdottomasti tilliä joukkoon. Tillikruunuja myös koristeluun.
- usein pakasterapuja ja itsepyydettyjä syövä !1 vuosi sittenIhmettelen, että mausteliemestä puuttuu erityisesti Suomessa rapujen yhteydessä käytetty TILLI . pankaa vaikka nippu kruunutilliä keitinveteen - suolaakin hivenen ohjetta enemmän ja jättäkää koreanteri ja laakkerinlehdet vaikka pois, eivät kuulu perinteeseen! - näin tulee ehdottomasti parempi lopputulos ! tämä kokemuksen perusteella.