Mausteliemi pakasteravuille
Pakasterapujen elvytysliemi saa makua sitruksista, piparjuuresta ja korianterista. Koristele näyttävä rapuvati syötävillä kukilla ja limeviipaleilla. Noin 5,15€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(1 kg)keitettyjä rapuja (pakaste)
Mausteliemi
- 2limettiä
- 1sitruuna
- 30gpiparjuurta
- 2lvettä
- 2dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 1ruukkutuoretta korianteria
- 1/2dlkarkeaa merisuolaa
- 1/2dlruokosokeria
- 1rklmurskattuja korianterinsiemeniä
- 2-3laakerinlehteä
Koristeluun
- syötäviä kukkia
- limetinviipaleita
Valmistus
yli 60 min- Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ravut pakkauksestaan ja valuta. Ravut voivat olla hieman kohmeisia.
- Pese limetit ja sitruunat. Leikkaa sitruunasta kuoripaloja kuorimaveitsen tai juustohöylän avulla. Viipaloi limetit ja kuorittu sitruuna. Kuori ja viipaloi piparjuuri.
- Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä liemi haaleaksi.
- Laita ravut isoon kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna rapujen maustua jääkaapissa hyvin peitettynä yön yli.
- Nostele ravut liemestä ja asettele kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati limetin viipaleilla ja syötävillä kukilla.
Tiesitkö että...
Pikasulatus onnistuu, kun laitat ravut vakuumipakkauksessaan kylmään veteen noin 3 tunniksi. Tarjoa rapujen kanssa esimerkiksi paahdettua leipää ja Pirkka Aioli valkosipulimajoneesia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi