Halvakakku
Halvakakku saa nimensä mukaan makunsa seesaminsiemenistä valmistetusta halvasta. Pekaanipähkinät tuovat kakkuun rouheutta. Noin 0,65€/annos.
- n. 15 palaa
- yli 60 min
Ainekset
n. 15 palaa
- 200gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 3kananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 1/2ps(à 125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä rouhittuna
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
- 1pkt(150 g)vaniljahalvaa (esim. Halvan)
- 8kokonaista pekaanipähkinää
Valmistus
yli 60 min- Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (12 x 25 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiinin raastettu kuori sekä rouhitut pähkinät keskenään. Lisää seos taikinaan.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan. Murenna 2/3 halvasta taikinan keskelle vuoan suuntaisesti. Peitä lopulla taikinalla. Painele taikinan päälle jäljelle jäänyt halva paloina sekä kokonaiset pekaanipähkinät.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä kypsä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se alkaa tummua päältä.
- Anna jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ja nosta kakku pois leivinpaperin avulla. Jäähdytä loppuun ritilän päällä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Leivinpaperi asettuu vuokaan helpommin, jos rytistät paperin käsissäsi ensin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Todella hyvää, tätä on tehty useita kertoja. Appelsiinin tilalle käy sitruuna ja voi laittaa tilkan mehuakin. Pähkinän tilalla käytän mantelirouhetta, sitä kun on useammin kaapissa. Paistoaika on tosiaan lähemmäs tunnin täälläkin. Mehevimmillään tämä on samana päivänä.
Hyvää tuli, mutta omassa uunissa meni 60min. 40min kohdalla oli vielä aivan raakaa.