• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Entrecotepihvit ja kantarellimuhennos

Entrecotepihvit ja kantarellimuhennos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 135 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4(à 200 g)naudan entrecôtepihviä
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Kantarellimuhennos

    • 1ps(25 g)kuivattuja kantarelleja
    • 4dlvettä
    • 1sipuli
    • 1rklvoita tai öljyä
    • n. 1 1/2rklvehnäjauhoja
    • 2dlkermaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin sienimuhennos. Liota (murennettuja) sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia tai yön yli. (Voit myös hienontaa sienet liottamisen jälkeen.)
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää sienet liotusvesineen. Keitä 5-10 minuuttia. Kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja.
  3. Ota pihvit lämpimään vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Sivele pihvit öljyllä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumassa grillissä, parilassa tai pannussa tilkassa öljyä noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 135 kcal566 kJ
  • Proteiinia11,7 g
  • Hiilihydraatteja2,33 g
  • Rasvaa8,97 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua