Katajanmarjainen poronkäristys Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katajanmarjainen poronkäristys

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Katajanmarjat korostavat poronkäristyksen riistaista makua. Tarjoa katajanmarjainen poronkäristys perunasoseen ja ruisleivän kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 ps (750 g)
 
poronkäristystä (pakaste)
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
2 (200 g)
 
porkkanaa
tai
2–3 rkl
 
voita
tai
2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
tummaa olutta
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
laakerinlehti
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
10
 
katajanmarjaa
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
447 kJ / 107 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
10,6 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota poronkäristysliha sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Suikaloi sipulit ja porkkanat.

Ruskista kohmeiset lihat muutamassa erässä voissa pannulla, siirrä lihat pataan. Kuullota kasvikset ja lisää nekin pataan. Kaada joukkoon vesi ja olut. (Voit käyttää myös pelkästään vettä.) Mausta suolalla, laakerinlehdellä, pippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla katajanmarjoilla.

Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes liha on mureaa. Ripottele päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa puolukkahillon, perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Rönkä poronkäristys 400g pakaste
    Etuhinta 14,90/kpl
    37,25/kg
    norm. 17,60/kpl
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Rönkä Poron paistikäristys 750g pakaste
    Hinta 39,95/kpl
    53,27/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Etuhinta 1,00/kpl
    0,50/kg
    norm. 2,19/kpl
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Santa Maria Katajanmarja, purkki 22g
    Hinta 2,49/kpl
    113,18/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Budejovicky Budvar Dark lager olut 4,7% 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    7,98/l
    Vain myymälästä
  • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
    Hinta 1,45/kpl
    3,94/l
    Vain myymälästä
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (20 arviota)

  • Espoolaisäiti
    5 vuotta sitten
    Tuli todella hyvää! Pakko myöntää, että laitoin pekoniakin mukaan. Teinipojat tykkäsivät myös.
  • Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Urbanus, mukava kuulla, että ohje on ollut mieleesi.
  • Urbanus
    7 vuotta sitten
    Toimii... Helppo, hyvä ja maukas resepti. Tehty useamman kerran. Hauduttamista uunissa voi jatkaa hieman pidempäänkin. Lämpö alussa tuo 200, kunnes kiehuu...sitten haudutetaan vaikka parin tunnin verran. Punaviinikin sopii oluen tilalle hyvin ja loppu sitten kokin palkkaa tai ruoan kanssa kyytipojaksi.