• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katajanmarjainen poronkäristys

Katajanmarjat korostavat poronkäristyksen riistaista makua. Tarjoa katajanmarjainen poronkäristys perunasoseen ja ruisleivän kanssa.
Katajanmarjainen poronkäristys
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1ps(750 g)poronkäristystä (pakaste)
    • 2(200 g)sipulia
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 2-3rklvoita
    • 2dlvettä
    • 2dltummaa olutta
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 1/2tlmustapippuria
    • 10katajanmarjaa
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota poronkäristysliha sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Suikaloi sipulit ja porkkanat.
  2. Ruskista kohmeiset lihat muutamassa erässä voissa pannulla, siirrä lihat pataan. Kuullota kasvikset ja lisää nekin pataan. Kaada joukkoon vesi ja olut. (Voit käyttää myös pelkästään vettä.) Mausta suolalla, laakerinlehdellä, pippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla katajanmarjoilla.
  3. Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes liha on mureaa. Ripottele päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa puolukkahillon, perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal438 kJ
  • Proteiinia9,89 g
  • Hiilihydraatteja1,15 g
  • Rasvaa6,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1
  • Kuluttajapalvelu21.12.2015

    Urbanus, mukava kuulla, että ohje on ollut mieleesi.

  • Urbanus19.12.2015

    Toimii... Helppo, hyvä ja maukas resepti. Tehty useamman kerran. Hauduttamista uunissa voi jatkaa hieman pidempäänkin. Lämpö alussa tuo 200, kunnes kiehuu...sitten haudutetaan vaikka parin tunnin verran. Punaviinikin sopii oluen tilalle hyvin ja loppu sitten kokin palkkaa tai ruoan kanssa kyytipojaksi.