Täytetty kalkkuna ja omena-luumukastike
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 5,5 kg) | Pirkka kalkkuna (pakaste) tai |
1/2–1 | sitruunaa tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Täyte | |
---|---|
2 | hapahkoa omenaa tai |
1 iso | sipuli tai |
1/2 ps (à 250 g) | tai |
Voiteluun | |
n. 1/2 dl | voita sulatettuna tai |
Kastike | |
kypsän kalkkunan hedelmätäyte tai | |
3–4 dl | vettä + paistolientä tai |
n. 1 rkl | liha- tai kanafondia tai |
n. 1/2 dl | kermaa tai |
Valmistus
Sulata pakastekalkkuna jääkaapissa tai kylmiössä 2–3 vuorokautta. Ota se vähintään tunti ennen paistamista huoneenlämpöön.
Kuivaa sulanut lintu hyvin sisältä ja päältä. Hiero kalkkunan sisä- ja ulkopintaan sekä nahan alle sitruunaa, suolaa ja pippuria. Täytä kalkkunan vatsa kuorituilla omena- ja sipulilohkoilla ja kuivatuilla luumuilla. Sido kalkkunan koivet ja siivet tiukasti kylkiä vasten paiston ajaksi.
Nosta lintu selkäpuoli alaspäin uuniritilälle, jonka alla on reunallinen uunipannu, jossa tilkka vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa. Käytä lihalämpömittaria. Lintu on kypsä, kun sen sisälämpötila on noussut 80 asteeseen. Tällöin myös pistettäessä tihkuva lihasneste on kirkasta. Paistoaikaa varataan noin 45 minuuttia/kg.
Voitele kalkkunaa paiston aikana pari kolme kertaa voisulalla. (Kalkkunan voi kypsentää myös isossa paistopussissa.) Anna kypsän linnun vetäytyä foliolla peitettynä ennen leikkaamista. Kalkkunan voi tarjota myös kylmänä.
Kastikkeen valmistus: Ota kalkkunan vatsasta hedelmätäyte kattilaan ja lisää joukkoon siivilöityä paistolientä ja vettä. Hauduta kannen alla 10–15 minuuttia. Puserra kuuma hedelmäseos siivilän läpi ja kaada takaisin kattilaan. Mausta maun mukaan fondilla ja tilkalla kermaa.
Vinkki! Omena-luumukastike käy myös kinkulle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka omena Granny Smith 1 lkHinta n. 0,51/kpl3,19/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Plussa-etu −13 %Pirkka Kalifornian luumut 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Omena Granny SmithHinta n. 0,48/kpl2,99/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka luumu 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl
- Pirkka Luomu luumu 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(71 arviota)
- yli 60 min3,9(27 arviota)
- yli 60 min2,0(1 arvio)
- yli 60 min2,0(2 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min3,1(41 arviota)
- yli 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min4,0(35 arviota)
Arvostele resepti
- MS6 vuotta sittenTama sopii parhaiten meille.