Entrecôtepihvit, sienikastike ja uunipaahdetut viipaleperunatReseptin teki kumppani

Entrecôtepihvit, sienikastike ja uunipaahdetut viipaleperunat

Tarjoa entrecôtepihvien kanssa kantarellikastiketta ja uunipaahdettuja viipaleperunoita.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(à 200 g)naudan entrecôtepihviä
    • 1rklvoita
    • 1rklöljyä
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 4-6timjaminoksaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Sienikastike

    • 200gsäilöttyjä kantarelleja, esim. Kaskein Marja
    • 1sipuli
    • 2rklvoita
    • 1/4tlvalkopippuria
    • 2dlruokakermaa
    • (suolaa)
    • (1–2 rkl vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)

Uunipaahdetut viipaleperunat

    • n. 8(600 g)perunaa
    • 20gvoita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
  2. Jos kantarellit ovat suolaliemessä, pane ne likoamaan kylmään veteen.
  3. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja nosta uunivuokaan. Sulata voi ja kaada puolet perunoiden päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Valele perunoita kypsennyksen aikana muutama kerta lopulla voisulalla.
  4. Huuhtele kantarellit ja maista suolaisuus. Jos ne ovat liian suolaisia, kiehauta ne ja kaada vesi pois. Hienonna sienet ja kuorittu sipuli.
  5. Kuumenna voi pannulla. Nosta sienet ja sipulit pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta valkopippurilla ja kaada kerma päälle. Anna hautua hiljaa kiehuen muun ruoan valmistuksen ajan.
  6. Pihvejä varten kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista pihvit kahdessa erässä. Rasva saa olla pannulla lähes savuavan kuumaa. Paista pihvejä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle hienonnettu valkosipulinkynsi ja puolet timjaminoksista. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kääri entrecôtet löyhään folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen tarjoamista. Huuhtele pannu, ja paista loput kaksi pihviä samalla tavalla.
  7. Maista kastikkeen suola ja lisää tarvittaessa. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.
  8. Tarjoa entrecôtepihvien kanssa kantarellikastiketta ja uunipaahdettuja viipaleperunoita.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua