• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Talvipäivän naudan paisti mehukkailla lisukkeillaReseptin teki kumppani

Talvipäivän naudan paisti mehukkailla lisukkeilla

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan sisä- tai paahtopaistia
    • suolaa
    • mustapippuria

Valkosipuliperunat

    • 1kgjauhoisia perunoita
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 4kplvalkosipulinkynttä
    • 3dlruokakermaa

Timjamiporkkanat

    • 500gporkkanoita
    • nokare voita
    • pari tuoretta timjaminoksaa
    • suolaa
    • maustepippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paisti jääkaapista noin tuntia ennen kypsentämistä, jotta se ehtii lämmitä ennen uuniin laittamista.
  2. Säädä uunin lämpötila 125 asteeseen. Voit halutessasi ruskistaa paistin pinnan pannulla voissa, näin saat paistiin kauniin värin.
  3. Laita lihalämpömittari paistin keskelle, paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa, kunnes mittari osoittaa 60 astetta. Silloin paisti on mehukas ja leikkauspinta vaaleanpunainen. Kilon paisti vaatii kypsyäkseen noin 1 1/2 tuntia.
  4. Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle.
  5. Perunat vaativat noin tunnin kypsymisajan uunissa (200 astetta). Voit laittaa perunat jo samaan aikaan uuniin paistin kanssa. Sopiva hetki on, kun paisti on ollut uunissa jo puolisen tuntia. Kun olet ottanut paistin ulos uunista, voit nostaa uunin lämpötilan 225 asteeseen. Tarkkaile perunoita, etteivät ne ruskistu liikaa.
  6. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paista porkkanoita ja timjaminoksia rasvassa keskilämmöllä pannulla noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.
  7. Ota liha uunista, ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria, kääri alumiinifolioon ja anna levätä puolisen tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Tarjoile valkosipuliperunoiden ja timjamiporkkanoiden kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Masavaari14.5.2017

    Erinomainen resepti. Tarjosin myös raikasta salaattia porkkanoitten sijaa, sopii paremmin näin kesän korvalla. Sukupolvesta toiseen tykkäsivät ja hyvin maistui.