Hyppää sisältöön
Härkätartar ja metsäsienimuhennostaReseptin takana kumppani
Video

Härkätartar ja metsäsienimuhennosta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Härkätartar tarjotaan ihanan kermaisen metsäsienimuhennoksen kanssa. Voit käyttää muhennokseen mustatorvisieniä, suppilovahveroita tai kantarelleja. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Tartar

  • 300 g naudan sisäpaistia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 rkl Pirkka Dijon-sinappia
  • 1 tl timjaminlehtiä

Metsäsienimuhennos

  • 300 g metsäsieniä (mustatorvisieniä, suppilovahveroita tai kantarelleja)
  • 1 pieni (50 g) sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl (30 g) voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2–1 ruukkua lehtipersiljaa
  • n. 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    1 144 kJ / 273 kcal
  • Rasva
    23,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    11,6 g
  • Hiilihydraatit
    4,9 g
  • josta sokereita
    1,7 g
  • Proteiini
    10,5 g
  • Suola
    2,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi liha kuivaksi ja poista tarvittaessa kalvot. Raaputa tartarliha terävällä veitsellä pieniksi paloiksi. Mausta liha suolalla, pippurilla, öljyllä, kapriksilla, sinapilla ja timjamilla.
  2. Hienonna puhdistetut sienet ja kuorittu sipuli ja valkosipuli.
  3. Sulata voi pannuun, lisää sienet ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia.
  4. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopuksi kerma. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jos muhennos on liian paksua, voit lisätä tilkan kermaa tai vettä. Mausta muhennos suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (33 arviota)