• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Erämiehen riistapotti

Erämiehen riistapotti valmistuu helposti perunasosejauheesta ja pakasteriistakäristyksestä. Voit tehdä sen isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
Erämiehen riistapotti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (380g)

Ainekset

5 annosta

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista perunasose vesi-maitoseokseen pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä haaleaksi ja lisää muna.
  2. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jäiset riistakäristyslihat kahdessa erässä.
  3. Lisää puhdistetut ja paloitellut sienet sekä sipulikuutiot pannulle kuullottumaan. Lisää pannulle 3 dl vettä, kiehauta ja siirrä kattilaan. Ruskista toinen käristysliha samoin, ja siirrä kattilaan.
  4. Paloittele keittojuurekset parin sentin kuutioiksi ja lisää lihan joukkoon kypsymään.
  5. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Siirrä käristys voideltuun 2,5 litran uunivuokaan tai annosvuokiin. Levitä perunasose kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen, maustekurkkujen ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 350 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu