Hyppää sisältöön
Tuorejuustolla kuorrutettu kirjolohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuorejuustolla kuorrutettu kirjolohi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Kuorruta kirjolohi herkullisella tuorejuustotäytteellä. Arkiruokaa parhaimmillaan!
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
  • 1 (580 g) Pirkka kirjolohifilee (sis.suolaa 1 %)
  • mustapippurirouhetta
  • 1/2 dl kuumaa vettä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa

Täyte

  • 1 ps (180 g) Pirkka katkarapuja (pakaste)
  • 10 cm:n pala purjoa
  • 1 rs (100 g) siitakesieniä
  • juoksevaa margariinia
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Kuorrutus

Ravintosisältö

  • Energia
    585 kJ / 140 kcal
  • Rasva
    8,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,5 g
  • Hiilihydraatit
    1,7 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    14,4 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Rouhi kirjolohifileen pintaan mustapippuria. Sekoita keskenään vesi, sitruunanmehu ja hunaja. Kaada seos kalan kokoiseen vuokaan. Nosta vuokaan filee nahkapuoli päällepäin. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15 minuuttia.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi huuhdottu, halkaistu purjo. Puhdista ja paloittele sienet.
  3. Kuumenna rasva paistinpannussa. Kuullota purjoviipaleita hetki. Lisää siitakkeet ja jatka paistamista pari minuuttia. Siirrä pannu levyltä. Sekoita joukkoon katkaravut, ripaus suolaa ja tillisilppua.
  4. Erottele ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuaiset, tuorejuusto ja valkuaisvaahto.
  5. Poista fileestä nahka. Peitä kala katkarapuseoksella ja levitä päälle kuorrutus.
  6. Kypsennä edelleen 15–20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (8 arviota)