• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuorejuustolla kuorrutettu kirjolohi

Tuorejuustolla kuorrutettu kirjolohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 315 kcal / annos (175g)

Ainekset

6 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee (sis.suolaa 1 %)
    • mustapippurirouhetta
    • 1/2dlkuumaa vettä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa

Täyte

    • 10cm:npala purjoa
    • 1rs(100 g)Pirkka Luomu -siitakesieniä
    • juoksevaa margariinia
    • ripaussuolaa
    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Kuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Rouhi kirjolohifileen pintaan mustapippuria. Sekoita keskenään vesi, sitruunanmehu ja hunaja. Kaada seos kalan kokoiseen vuokaan. Nosta vuokaan filee nahkapuoli päällepäin. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15 minuuttia.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi huuhdottu, halkaistu purjo. Puhdista ja paloittele sienet.
  3. Kuumanna rasva paistinpannussa. Kuullota purjoviipaleita hetki. Lisää siitakkeet ja jatka paistamista pari minuuttia. Siirrä pannu levyltä. Sekoita joukkoon katkaravut, ripaus suolaa ja tillisilppua.
  4. Erottele ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuaiset, tuorejuusto ja valkuaisvaahto.
  5. Poista fileestä nahka. Peitä kala katkarapuseoksella ja levitä päälle kuorrutus.
  6. Kypsennä edelleen 15-20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5