Isännän liharuukku
Isännän liharukku on maukas retroruoka.
4-5 annosta30 - 60 min121 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 1pkt(210 g)Pirkka perunasosejauhetta
- 1kananmuna
- 400gPirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1iso sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlk(390 g)Pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta
- 1ps(200 g)Pirkka keittojuureksia (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan ja vatkaa hieman jäähtyneen perunasoseen joukkoon kananmuna.
- Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet kasariin pehmenemään. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita joukkoon pastakastike ja keittojuurekset. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää herne-maissi-paprikaseos ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Seoksen tulee olla sakeahko muhennos.
- Annostele lihamuhennos uuninkestäviin annoskulhoihin tai uunivuokaan. Pursota tai levitä perunasose lihamuhennoksen pinnalle kanneksi. Kuorruta 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 121 kcal506 kJ
- Proteiinia 8,08 g
- Hiilihydraatteja15,2 g
- Rasvaa3,39 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä ja helppotekoinen ruoka, tein tätä jo joskus 20 vuotta sitten, kun resepti oli muusipakkauksen takana. Huomasin, että reseptistä puuttuu muusiin käytettävä maito, vai onko muusi tässä tapauksessa tarkoitus tehdä veteen? Itse olen tehnyt sen aina ohjeen mukaan maidolla ja vedellä.
Sannuli, Pirkka perunasosejauheesta voi valmistaa perunasoseen veteen ja maitoon tai pelkkään veteen. Välitän palautteesi reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.