• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Yrttiporo

Yrttiporo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 129 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Perunasosekuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi pekoni ja levitä kylmään paistokasariin. Nosta pannu liedelle ja kuumenna kunnes rasva irtoaa ja pekonit rapeutuvat. Siirrä pekonit pannusta ja nosta jäiset poronkäristyslihat kuumalle pannulle. Sulata ja ruskista lihat.
  2. Siirrä pekonit takaisin kasariin ja lisää sipulisilppu ja valutetut herkkusienet ja anna niiden kiehua lihan rasvassa kunnes neste on hävinnyt ja sipulit kuullottuneet. Samalla lihakin on saanut vähän väriä.
  3. Lisää ruokakerma ja mausta pippurilla sekä pizzamausteella. Kiehauta pata ja lisää sienten liemi ja anna hautua noin 5-10 minuuttia. (Paloittele sinihomejuusto pataan ja sekoita kunnes se sulaa kastikkeeseen.)
  4. Kuumenna perunasosetta varten maito-vesiseos. Lisää rasva ja anna sulaa. Sekoita joukkoon sosejauhe ja anna seistä hetki kannen alla kunnes neste on imeytynyt. Sekoita hyvin ja vatkaa joukkoon keltuainen.
  5. Kaada kuuma yrttiporo laakeaan uunivuokaan ja pursota perunasose vuoan reunoille ruusukkeiksi. Kuorruta grillivastuksen alla tai 275-asteisessa uunissa, kunnes perunakorrutus saa kauniin värin. Tarjoa kuumana keitettyjen vihannesten kanssa. Lisäkkeeksi sopii tomaattisipulisalaatti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 129 kcal542 kJ
  • Proteiinia7,01 g
  • Hiilihydraatteja9,14 g
  • Rasvaa7,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille