Hyppää sisältöön
Vihannesgratinoitu kirjolohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihannesgratinoitu kirjolohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Vihannesgratinoitu kirjolohi maistuu herkulliselta perunoiden ja salaatin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Vihannesseos

  • 1/2 purjoa
  • 1 rs (200 g) Pirkka herkkusieniä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl Pirkka juoksevaa margariinia
  • 1 tlk (150 g) smetanaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Pinnalle

Koristeluun

  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

  • Energia
    580 kJ / 139 kcal
  • Rasva
    9,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,8 g
  • Hiilihydraatit
    1,4 g
  • josta sokereita
    1,3 g
  • Proteiini
    8,5 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja viipaloi herkkusienet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
  2. Kiehauta paistokasarissa hienonnettu purjo ja herkkusieniviipaleet. Lisää paistokasariin paprika- ja kesäkurpitsakuutiot ja anna hautua 5–10 minuuttia.
  3. Sekoita vihannesten joukkoon smetana, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Hauduta vielä hetki.
  4. Asettele kirjolohifilee laakeaan uunivuokaan ja mausta sitruunanmehulla. Kypsennä kirjolohifileetä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Levitä vihannesseos kalan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta saanut vähän väriä. Hienonna kypsän vihannes-kalagratiinin päälle tilliä. Tarjoa kirjolohifileen lisäkkeenä keitettyjä Pirkka -pariisinperunoita ja salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (4 arviota)