Vihannesgratinoitu kirjolohi
Vihannesgratinoitu kirjolohi maistuu herkulliselta perunoiden ja salaatin kanssa.
4 annosta30 - 60 min126 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(625 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
- 1-2rklsitruunanmehua
Vihannesseos
- 1/2purjoa
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 1keltainen paprika
- 1kesäkurpitsa
- 2rklPirkka juoksevaa margariinia
- 1tlk(150 g)smetanaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- 1dltilliä hienonnettuna
Pinnalle
Koristeluun
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja viipaloi herkkusienet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
- Kiehauta paistokasarissa hienonnettu purjo ja herkkusieniviipaleet. Lisää paistokasariin paprika- ja kesäkurpitsakuutiot ja anna hautua 5-10 minuuttia.
- Sekoita vihannesten joukkoon smetana, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Hauduta vielä hetki.
- Asettele kirjolohifilee laakeaan uunivuokaan ja mausta sitruunanmehulla. Kypsennä kirjolohifileetä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Levitä vihannesseos kalan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta saanut vähän väriä. Hienonna kypsän vihannes-kalagratiinin päälle tilliä. Tarjoa kirjolohifileen lisäkkeenä keitettyjä Pirkka -pariisinperunoita ja salaattia.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 126 kcal527 kJ
- Proteiinia 8,43 g
- Hiilihydraatteja1,69 g
- Rasvaa9,54 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi