• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihannesgratinoitu kirjolohi

Vihannesgratinoitu kirjolohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 126 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(625 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
    • 1-2rklsitruunanmehua

Vihannesseos

    • 1/2purjoa
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 1keltainen paprika
    • 1kesäkurpitsa
    • 2rklPirkka juoksevaa margariinia
    • 1tlk(150 g)smetanaa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria
    • 1dltilliä hienonnettuna

Pinnalle

    • 1dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Koristeluun

    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja viipaloi herkkusienet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
  2. Kiehauta paistokasarissa hienonnettu purjo ja herkkusieniviipaleet. Lisää paistokasariin paprika- ja kesäkurpitsakuutiot ja anna hautua 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita vihannesten joukkoon smetana, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Hauduta vielä hetki.
  4. Asettele kirjolohifilee laakeaan uunivuokaan ja mausta sitruunanmehulla. Kypsennä kirjolohifileetä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Levitä vihannesseos kalan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta saanut vähän väriä. Hienonna kypsän vihannes-kalagratiinin päälle tilliä. Tarjoa kirjolohifileen lisäkkeenä keitettyjä Pirkka -pariisinperunoita ja salaattia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 126 kcal527 kJ
  • Proteiinia8,43 g
  • Hiilihydraatteja1,69 g
  • Rasvaa9,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille