Erilainen rosolliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Erilainen rosolli

Tässä salaatissa perinteiset rosolliainekset yhdistetään keskenään raikkaaksi ja maukkaaksi kokonaisuudeksi kermaviilin sekaan. Noin 0,85€/annos.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 2(100 g)pientä porkkanaa
    • 4(150 g)pientä etikkapunajuurta
    • 2(150 g)keskikokoista kypsää kiinteää perunaa
    • 100gkurkkua
    • 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
    • 3/4tlsuolaa
    • ripaussokeria
    • 1keitetty kananmunankeltuainen

Mausteliemi

    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 2 1/2rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 6kokonaista neilikkaa
    • 2kanelitankoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita valmistus mausteporkkanalastuista jo edellisenä iltana. Pane kattilaan kaikki mausteliemen ainekset ja keitä seosta hiljalleen, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä eli noin 5 minuutin ajan.
  2. Kuori sillä aikaa porkkanat ja ota kuorituista porkkanoista perunankuorintaveitsellä ohuita lastuja kulhoon.
  3. Kaada mausteliemi mausteineen porkkanalastujen päälle ja sekoita niin, että porkkanalastut ovat kokonaan mausteliemen peitossa. Jätä viileään yön ajaksi maustumaa
  4. Pane kokonaiset etikkapunajuuret ja paloiteltu, pesty kurkku kuorineen monitoimikoneen kulhoon ja käytä hienoksi silpuksi.
  5. Kumoa seos hetkeksi tiheään siivilään valumaan.
  6. Kuori ja paloittele keitetyt perunat pieneksi.
  7. Kumoa kulhoon kermaviili ja silppua sekaan tilli. Lisää valutettu punajuuri-kurkkuseos sekä kuutioitu peruna. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.
  8. Tarjoa joko annoskupeista tai salaattikulhosta. Koristele pinta tillisillipaloilla, murskatulla keltuaisella, tillisilpulla ja marinoiduilla valutetuilla porkkanalastuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua