Erilainen rosolli
Tässä salaatissa perinteiset rosolliainekset yhdistetään keskenään raikkaaksi ja maukkaaksi kokonaisuudeksi kermaviilin sekaan. Noin 0,85€/annos.
- 4-6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 2(100 g)pientä porkkanaa
- 4(150 g)pientä etikkapunajuurta
- 2(150 g)keskikokoista kypsää kiinteää perunaa
- 100gkurkkua
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1/3ruukkuaPirkka tilliä
- 3/4tlsuolaa
- ripaussokeria
- 6palaaPirkka tillisilliä
- 1keitetty kananmunankeltuainen
Mausteliemi
- 1dlomenaviinietikkaa
- 1 1/2dlvettä
- 2 1/2rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 6kokonaista neilikkaa
- 2kanelitankoa
Valmistus
yli 60 min- Aloita valmistus mausteporkkanalastuista jo edellisenä iltana. Pane kattilaan kaikki mausteliemen ainekset ja keitä seosta hiljalleen, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä eli noin 5 minuutin ajan.
- Kuori sillä aikaa porkkanat ja ota kuorituista porkkanoista perunankuorintaveitsellä ohuita lastuja kulhoon.
- Kaada mausteliemi mausteineen porkkanalastujen päälle ja sekoita niin, että porkkanalastut ovat kokonaan mausteliemen peitossa. Jätä viileään yön ajaksi maustumaan.
- Pane kokonaiset etikkapunajuuret ja paloiteltu, pesty kurkku kuorineen monitoimikoneen kulhoon ja käytä hienoksi silpuksi.
- Kumoa seos hetkeksi tiheään siivilään valumaan.
- Kuori ja paloittele keitetyt perunat pieneksi.
- Kumoa kulhoon kermaviili ja silppua sekaan tilli. Lisää valutettu punajuuri-kurkkuseos sekä kuutioitu peruna. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.
- Tarjoa joko annoskupeista tai salaattikulhosta. Koristele pinta tillisillipaloilla, murskatulla keltuaisella, tillisilpulla ja marinoiduilla valutetuilla porkkanalastuilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi