• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuripatee

Punajuuripatee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

Koristeeksi

    • salaatinlehtiä
    • 3-4viipaleina keitettyä porkkanaa
    • maustekurkkuviipaleita hienonnettuina
    • 3keitettyä kananmunaa

Kastike

    • 2dlkuohukermaa tai smetanaa
    • ripaussuolaa ja sokeria
    • punajuurten lientä

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua sipuli ja pehmitä öljyssä pannulla tai mikroaaltouunissa. Soseuta valutetut punajuuret monitoimikoneessa. Lisää koneeseen kaikki muut ainekset vähitellen ja sekoita, kunnes saat tasaisen massan.
  2. Kaada seos voideltuun, pitkänomaiseen kakkuvuokaan ja peitä foliolla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Kumoa punajuuripatee vähän jäähtyneenä ja koristele salaatinlehdillä, porkkanaviipaleilla, maustekurkkukuutioilla ja kananmunilla. Tarjoa lisäksi vaahdotettua, maustettua kermaa tai smetanaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 264 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia9,9 g
  • Hiilihydraatteja3,4 g
  • Rasvaa23,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille