• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pinkki sienisalaatti

Pinkki sienisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 9 annosta
  • alle 30 min
  • 74 kcal / annos (120g)

Ainekset

9 annosta
    • 4dl(n. 400 g)suolasieniä
    • 1sipuli
    • 3isoa (à 80 g)etikkapunajuurta
    • 1isopäärynä

Kastike

    • 1prk(2 dl)kermaviiliä
    • 1dlpersiljaa
    • 1rklpunajuurilientä
    • 1tlsokeria
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Liota sieniä runsaassa, kylmässä vedessä yön yli. (Maista, että sienet ovat sopivan suolaisia ennen niiden käyttöä.) Valuta sienet ja hienonna ne. Hienonna myös kuorittu sipuli. Kuutioi punajuuret ja kuorittu päärynä. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
  2. Mausta kermaviili hienonnetulla persiljalla, punajuuriliemellä, sokerilla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Halutessasi jätä osa kermaviilistä koristeeksi pinnalle.
  3. Anna sienisalaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 74 kcal312 kJ
  • Proteiinia2,2 g
  • Hiilihydraatteja5,9 g
  • Rasvaa2,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille