• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rosolli

Rosollissa maistuvat syksyn upeat juurekset. Tarjoa rosollin kastikkeena perinteisesti punajuurten keitinliemellä värjättyä kermavaahtoa.
Rosolli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 70,8 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa
    • 1-2tl(väkiviina)etikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripaussokeria
    • ripausmustapippuria
    • punajuurten keitinlientä

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä juurekset kypsiksi kuorineen. Keitä punajuuret omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää perunoita ja porkkanoita. Valuta ja jäähdytä. (Jätä punajuurten keitinlientä hieman kermavaahdon värjäämiseen.) Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna kuorittu sipuli, kuutioi kurkut ja kuoritut omenat. Sekoita ainekset nostellen.
  3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää etikka sekä mausteet. Värjää kastike tilkalla punajuurten keitinlientä. Tarjoa rosolli ja kastike erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 70,8 kcal296 kJ
  • Proteiinia0,96 g
  • Hiilihydraatteja7,17 g
  • Rasvaa4,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua