Rosolli
Rosollissa maistuvat syksyn upeat juurekset. Tarjoa rosollin kastikkeena perinteisesti punajuurten keitinliemellä värjättyä kermavaahtoa.
8 annostayli 60 min70,8 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 4Pirkka perunaa (vihreä tai keltainen pussi)
- 1-2sipulia
- 2maustekurkkua
- 2omenaa
Kastike
- 1tlk(2 dl)kuohukermaa
- 1-2tl(väkiviina)etikkaa
- ripaussuolaa
- ripaussokeria
- ripausmustapippuria
- punajuurten keitinlientä
Valmistus
yli 60 min- Keitä juurekset kypsiksi kuorineen. Keitä punajuuret omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää perunoita ja porkkanoita. Valuta ja jäähdytä. (Jätä punajuurten keitinlientä hieman kermavaahdon värjäämiseen.) Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna kuorittu sipuli, kuutioi kurkut ja kuoritut omenat. Sekoita ainekset nostellen.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää etikka sekä mausteet. Värjää kastike tilkalla punajuurten keitinlientä. Tarjoa rosolli ja kastike erikseen.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 70,8 kcal296 kJ
- Proteiinia 0,96 g
- Hiilihydraatteja7,17 g
- Rasvaa4,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
3/5
Maukasta
hyvä
Lisäksi laatikot ja kinkku
Perinteinen on paras
Todella hyvä resepti. Tehnyt tällä jo monena jouluna ja aina tulee hyvää