• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Espanjalainen munakas ja kukkasalaatti

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,80 €/annos.
Espanjalainen munakas ja kukkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 127 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kukkasalaatti

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna öljy ja margariini paistinpannussa. Lisää jäiset perunaviipaleet ja sipulikuutiot pannulle. Kypsennä niitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä lastalla varovasti sekoittaen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kaada joukkoon kuuma peruna-sipuliseos. Sekoita varovasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna paistinpannussa 1 rkl öljyä ja kaada perunaseos kuumaan pannuun. Paista sekoittamatta noin 5 minuuttia. Käännä munakas kannen tai lautasen avulla ja kypsennä, kunnes munakas on kauniin ruskea.
  4. Sulata kukkavihannekset esimerkiksi mikrossa 5 minuuttia. Sekoita marinadia varten öljy, sitruunanmehu, sokeri ja ruohosipuli. Kaada marinadi kukkavihannesten päälle ja sekoita. Kukkasalaatin voi tarjota heti tai antaa marinoitua hetken jääkaapissa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 127 kcal533 kJ
  • Proteiinia2,72 g
  • Hiilihydraatteja10,9 g
  • Rasvaa8,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua