• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meripojan pikapata

Meripojan pikapata valmistuu nopeasti ja helposti jauhelihasta peruna- ja sipulipakasteiden avulla.
Meripojan pikapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 57,1 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  2. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Lado puolet perunaviipaleista pataan tai kattilaan. Levitä päälle kokonaiset maustepippurit, puolet lihaseoksesta ja porkkanat. Säästä vähän porkkanoita pinnalle koristeeksi. Lisää loput jauhelihasta ja levitä pinnalle kerros perunaviipaleita ja loput porkkanat.
  3. Kiehauta vesi ja lisää fondi. Kaada liemi pataan ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Hienonna padan päälle persiljaa. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria ja maustekurkkuja.

Ravintosisältö per 100 g

  • 57,1 kcal239 kJ
  • Proteiinia3,79 g
  • Hiilihydraatteja7,39 g
  • Rasvaa1,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille